São Bento – het politieke hart


Ten westen van de Bairro Alto ligt de wijk São Bento. De wijk is het kloppend politieke hart van Portugal. Gedomineerd door Assembleia da República, het parlement van Portugal, gehuisvest in Palácio de São Bento waar de wijk zijn naam aan heeft ontleend.Sao bento wijken

São Bento ligt ingesloten tussen de wijken Amoreiras, Estrela, Príncipe Real en Bairro Alto. De grote straten rondom de wijk zijn de belangrijkste verkeersaders en ook doorgaande wegen. De zijstraten van de wijk zijn rustig, met weinig verkeer omdat deze alleen toegankelijk zijn voor bewoners. Sao bento wijk Het is een fijne wijk om in rond te lopen. Er zijn vele kleine restaurants en winkels. De wijk trekt jongeren en gezinnen aan om er te gaan wonen. In het straatbeeld zijn er veel renovaties aan de oude gebouwen die als nieuw worden gemaakt voor deze jonge gezinnen.

Pleinen en straten

Praça das Flores

Praca das Flores pleintje Ik vind Praça das Flores een über romantische pleintje. Het straalt iets uit waar ik geen genoeg van kan krijgen, elke keer als ik er kom maak ik er tientallen foto’s en vaak lijken ze allemaal op elkaar met het enige verschil dat het een ander jaargetijde is.

Meer over Praça das Flores »Eten en drinken

Tease

Lichtbak Tease cupcakes, LissabonAan Tease is helemaal niets Portugees, behalve de vele locals die Tease bezoeken en dat dit café zich in Lissabon bevindt.Heb je een (beetje) genoeg van de Portugese zoetigheid maar wel zin in een taartje, dan is Tease een leuke plek om heen te gaan.

Meer over Tease »Nannarella

Nannarella ingang Sinds 2013 is de ijswinkel Nannarella geopend in de wijk São Bento. Het maakt niet uit op welk tijdstip je komt, er staan altijd wel locals in de rij te wachten op hun beurt om een heerlijk ijsje te bestellen.

Meer over Nannarella »Terra

Terra eten De meeste vegetarisch restaurants in Lissabon serveren geen traditioneel Portugees eten, maar Terra biedt dat wel!

Meer over vegetarisch eten »Overnachten

LisbonRooms4U: Wanneer je niet veel luxe nodig hebt dan is dit de perfecte plek om te verblijven. Je deelt de keuken en badkamer met andere gasten. De locatie ligt op nog geen 20 minuten van de Chiado. Ben je slecht ter been, denk er aan dat het appartement op de tweede verdieping ligt. Een overnachting kost rond de 25 euro.

Appartement Praça Das Flores: dit appartement met één slaapkamer ligt direct aan het charmante plein Praça Das Flores. Vlakbij het appartement zijn restaurants, (koffie-) bars en een supermarkt. Rossio ligt op 2,2 kilometer van het appartement. Er geldt een minimum verblijf van 2 nachten en maximaal capaciteit van 4 personen. Een overnachting is rond de 145 euro.

Luxurious Apartment heart of Príncipe Real: anders dan de naam doet vermoeden bevindt het appartement in de wijk São Bento. Het wordt sinds eind 2018 verhuurd en heeft begin 2019 nog geen beoordelingen op Booking.com. Aan de locatie kan het niet liggen, het is 10 minuten lopen naar de wijk Bairro Alto. De maximale capaciteit is 4 personen. Een overnachting is rond de 160 euro.

» Meer over de andere wijken in Lissabon »


Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar je naar zoekt. Misschien kun je er naar zoeken.