Santa Catarina – laidback met de locals

Santa Catarina is een traditionele wijk met smalle straten waar de schone was uit de ramen hangt of hangend voor de deur van de pastelkleurige huizen.

Santa Caterina was buiten in de straat

Het is rustige wijk met wat duurdere huizen dan de omliggende wijken gelegen in het historische hart van de stad.

Santa Caterina streetart

Centrale ligging

Santa Catarina ligt tussen Bairro Alto en Chiado en niet meer dan 15 minuten lopen vanaf de Taag door Cais do Sodré. Elétrico 28 doorkruist de buurt.

De wijk is een fijne plek om even te ontsnappen van de drukke Baixa en Chiado.


Bezienswaardigheden

Miradouro de Santa Catarina

Miradouro Santa Catharina - Adamastor
Vlakbij Praça Luís Camões ligt het uitkijkpunt Miradouro de Santa Catarina. Als je naar het uizichtpunt loopt, dan valt op dat de wijk vol staat met in pasteltinten beschilderen huizen.

Meer over Miradouro de Santa Catarina »


Eten en drinken

Restaurante Pharmacia

Restaurante Pharmacia inganghek
In een voormalig is Restaurante Pharmacia gevestigd. De filosofie van het eten is om dat zo veel mogelijk met elkaar te delen. De attributen in het restaurant doen je denken aan een oude apotheek, what’s in the name!?

Meer over Restaurante Pharmacia »


Overnachtingen

LOCALS Hostel & Suites: het hostel biedt accommodatie in slaapzalen en in privé kamers voor 2 personen. Alle kamers bieden toegang tot gedeelde badkamer faciliteiten. Er zijn ook tweepersoonskamers met gedeelde badkamer en balkon. Er is een gemeenschappelijke keuken waar je een eigen maaltijden te bereiden. Het hostel ligt vlakbij de wijken Bairro Alto en Chiado. Een bed in een slaapzaal kost 13 euro.Principe Flatiron Boutique: op 15 minuten lopen van de Chiado ligt deze bed & breakfast. Het zijn ruime kamers met eigen badkamers. Er is ontbijt aanwezig. Een overnachting in een suite voor twee personen kost 120 euro.
Verride Palácio Santa Catarina: dit vijf sterren hotel is echt prachtig om te verblijven. De kamer zijn voorzien van een karakteristiek interieur. Er is een dakterras met buitenzwembad. Het ligt aan Miradouro Santa Catarina en biedt uitzicht op de stad. De meeste bezienswaardigheden liggen op niet meer dan 20 minuten lopen. Een overnachting kost 530 euro.


»Meer over de andere wijken in Lissabon »