Santa Catarina – layback met de locals


Santa Catarina is een traditionele wijk met smalle straten waar de schone was uit de ramen hangt of hangend voor de deur van de pastelkleurige huizen.Santa Caterina was buiten in de straatHet is rustige wijk met wat duurdere huizen dan de omliggende wijken gelegen in het historische hart van de stad.Santa Caterina streetart

Centrale ligging

Santa Catarina ligt tussen Bairro Alto en Chiado en niet meer dan 15 minuten lopen vanaf de Taag door Cais do Sodré. Elétrico 28 doorkruist de buurt.De wijk is een fijne plek om even te ontsnappen van de drukke Baixa en Chiado.

Bezienswaardigheden

Miradouro de Santa Catarina

Miradouro Santa Catharina - Adamastor Vlakbij Praça Luís Camões ligt het uitkijkpunt Miradouro de Santa Catarina. Als je naar het uizichtpunt loopt, dan valt op dat de wijk vol staat met in pasteltinten beschilderen huizen.

Meer over Miradouro de Santa Catarina »Eten en drinken

Restaurante Pharmacia

Restaurante Pharmacia inganghek In een voormalig is Restaurante Pharmacia gevestigd. De filosofie van het eten is om dat zo veel mogelijk met elkaar te delen. De attributen in het restaurant doen je denken aan een oude apotheek, what’s in the name!?

Meer over Restaurante Pharmacia »>>Meer over de andere wijken in Lissabon »