Estrela – even weg van de massa


Om te ontsnappen aan de massatoerisme in het centrum van Lissabon raden we je aan om naar de wijk Estrela te gaan. Het is een ruim opgezette wijk met veel groen en nog niet ontdekt door de toeristen. Er zijn niet zoveel bezienswaardigheden als in het echte centrum van Lissabon, maar om te ontspannen is deze wijk zeker een aanrader om naartoe te gaan.

Park Jardim da Estrela, Lissabon

Ideaal met kinderen

Omdat deze wijk net buiten het centrum ligt zijn de prijzen van een hotel of een AirBnB nog goed te betalen. Een tweede bijkomstigheid is het feit dat de wijk Estrela niet heel erg heuvelachtig is, waardoor je makkelijk te voet overal kunt komen. Vooral als je met kinderen reist en je dus met een buggy of een kinderwagen in de weer bent, dan merk je dat deze wijk bijzonder geschikt is.

Estrela: op de route van tram 28

Tram28 Estrela
Ondanks dat de eindhalte van elétrico 28 voor de hoofdingang van de Basílica da Estrela ligt, blijven niet veel toeristen tot het einde zitten. En dat is jammer, want stap je hier uit dan heb je binnen 10 minuten lopen een paar interessante bezienswaardigheden in Lissabon te pakken.

Een ander groot voordeel is dat de wijk Estrela niet heel heuvelachtg is, waardoor je deze wijk makkelijk te voet kunt ontdekken. Wij reizen met onze dochter van ruim twee jaar oud en dan merk je al snel dat Alfama of de Bairro Alto heel leuk zijn om te bezoeken, maar als je elke avond teruggaat naar je hotel dan is het wel lekker dat je niet tegen allemaal straatjes met een stijgingspercentage van minimaal 15 procent op hoeft te lopen. In al die gevallen toont Estrela zich een prima alternatief.

Hoe kom je in Estrela?

Er rijden geen metro’s naar Estrela, maar zowel de bus als de elétrico 28 nemen je mee tot aan de halte Basílica da Estrela. Een bezoek aan deze wijk kan ook lopend gedaan worden. Binnen 30 minuten loopt je vanaf de Chiado naar de Estrela. Hou er wel rekening mee dat je heuvels op en af loopt tijdens deze wandeling. Als je geen ervaren wandelaar bent dan kan het pittig zijn.

Bezienswaardigheden

Basílica da Estrela
Basílica da Estrela, Lissabon
Als je de skyline van Lissabon bekijkt vallen de 2 koepels en de toren van de Basílica da Estrela gelijk op. Voor mij behoort deze kerk tot één van de meest opvallende bezienswaardigheden.

Meer over de Basílica da Estrela »

Jardim da Estrela
Park Jardim da Estrela, Lissabon
Na (of voor) je bezoek aan Basílica da Estrela kan je relaxen in Jardim da Estrela. Deze stadstuin heeft voor jong en oud veel te bieden om even te ontsnappen aan het drukke stadscentrum.

Meer over Jardim da Estrela »

» Meer over de andere wijken in Lissabon »