Campo de Ourique – rustige buitenwijk


De residentiële wijk Campo de Ourique was tot 1879 vooral landbouwgrond van de grote boerderijen, of quinta’s), die hier stonden. Momenteel is het een van de duurste wijken van Lissabon om een huis te kopen of te huren.

De wijk Campo de Ourique in Lissabon

Campo de Ourique is een mix van late 19e eeuwse gebouwen gemixt met Art Nouveau en kleine details van 20 eeuwse architectuur.

De wijk is erg geliefd omdat er veel traditionele winkels, restaurants en markten zijn. Het grote voordeel is dat deze wijk nog niet ontdekt is door het massatoerisme, je kunt daarom nog in redelijke rust door deze wijk wandelen.

De wijk heeft in verhouding niet zoveel toeristische attracties, maar wie tot de eindhalte van tram 28 blijft zitten (Campo de Ourique), stapt midden in deze wijk uit. Je staat dan binnen een paar minuten voor een aantal zeer interessante bezienswaardigheden.

Huis van Pessoa

De Portugese schrijver Pessoa bracht zijn laatste vijftien jaar van zijn leven door in Campo de Ourique. Zijn huis staat aan Rua Coelho da Rocha en is te bezoeken. Je kunt hier bijvoorbeeld Pessoa’s typemachine, zijn bril en zijn aantekeningenboeken bekijken. Er worden het hele jaar door culturele evenementen georganiseerd.

Mercado Campo de Ourique

Mercado de Campo de Ourique interieur
Ben je in de buurt, ga dan zeker langs Mercado de Campo de Ourique – een plaatselijk markt met heerlijke verse producten en vele eetgelegenheiden. Deze markt en foodhal is veel minder populair bij toeristen dan de Mercado Ribeira Time-Out, je komt hier vooral locals en schooljeugd tegen. Lees hier meer over de Mercado Campo de Ourique.

Ook de moeite om te bezoeken in deze wijk zijn de 20e-eeuwse Gotische kerk Igreja do Santo Condestável. Andere aanraders zijn een wandeling langs de 18e-eeuwse Aquaduct das Aguas Livres en de begraafplaats Cemiterio dos Prazeres.


Mercado de Campo de Ourique

Mercado de Campo de Ourique

Sinds 1934 is Mercado de Campo de Ourique dé markt in de wijk Campo de Ourique waar de locals verse vis en groente komen kopen. In 1991 kwamen de eerste eethuisjes (waar je je eten alleen kon bestellen en aan de bar kon opeten) in de markthal, in 2013 is…

Lees verder