Campo de Ourique – rustige buitenwijk

De residentiële wijk Campo de Ourique was tot 1879 vooral landbouwgrond van de grote boerderijen, of quinta’s), die hier stonden. Momenteel is het een van de duurste wijken van Lissabon om een huis te kopen of te huren.

De wijk Campo de Ourique in Lissabon

Campo de Ourique is een mix van late 19e eeuwse gebouwen gemixt met Art Nouveau en kleine details van 20 eeuwse architectuur.

De wijk is erg geliefd omdat er veel traditionele winkels, restaurants en markten zijn. Het grote voordeel is dat deze wijk nog niet ontdekt is door het massatoerisme, je kunt daarom nog in redelijke rust door deze wijk wandelen.

De wijk heeft in verhouding niet zoveel toeristische attracties, maar wie tot de eindhalte (Prazeres)van tram 28 blijft zitten, stapt midden in deze wijk uit. Je staat dan binnen een paar minuten voor een aantal zeer interessante bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Huis van Pessoa

De Portugese schrijver Pessoa bracht zijn laatste vijftien jaar van zijn leven door in Campo de Ourique. Zijn huis staat aan Rua Coelho da Rocha en is te bezoeken. Je kunt hier bijvoorbeeld Pessoa’s typemachine, zijn bril en zijn aantekeningenboeken bekijken. Er worden het hele jaar door culturele evenementen georganiseerd.

Cemitério dos Prazeres

Cemitério dos Prazeres kerkje

Aan de rand van Lissabon aan de westkant van de stad ligt één van de twee grotere begraafplaatsen van de stad, Cemitério dos Prazeres.

Meer over Cemitério dos Prazeres »

Igreja do Santo Condestável

Igreja do Santo Condestável groot klein

Nabij de eindhalte (Prazeres) van elétrico 28 kom je langs een enorme kerk, gebouwd in neogotische stijl. Elke keer weer verbaas ik me dat deze imposante kerk, Igreja do Santo Condestável, midden in een woonwijk staat.

Meer over Igreja do Santo Condestável »

Eten en drinken

Mercado Campo de Ourique

Mercado de Campo de Ourique interieur

Ben je in de buurt, ga dan zeker langs Mercado de Campo de Ourique – een plaatselijk markt met heerlijke verse producten en vele eetgelegenheiden. Deze markt en foodhal is veel minder populair bij toeristen dan de Mercado Ribeira Time-Out, je komt hier vooral locals en schooljeugd tegen.

Meer over Mercado de Campo de Ourique »

Gelado Artisani

Gelados Artisani - ijs

In 2009 werd de eerste Gelado Artisani vestiging geopend, vlakbij Jardim da Estrela. Met de opening van de ijswinkel speelde Gelado Artisani in op de trend van toen: Homemade ijs met verse ingrediënten.

Meer over Gelado Artisani »

Overnachtingen

7 Ourique Hostel: alle kamers bieden toegang tot een gedeelde badkamer. Het hostel beschikt over gemengde slaapzalen en privékamers. Twee van de privékamers hebben geen raam. Een overnachting kost rond de 30 euro.

Charming Apartment Tram 28: er zijn verschillende appartementen die je kunt huren. Een appartement voor twee personen met een woonkamer, slaapkamer, keuken kost 120 euro.

LV Premier C.Ourique: Het appartement bestaat uit 1 slaapkamer, een volledig uitgeruste keuken en 1 badkamer. Je kunt er met vier personen slapen. Een overnachting voor 2 personen kost 155 euro.

» Meer over de andere wijken in Lissabon »


IJs tijd artikel uitgelicht

IJs tijd – de beste ijswinkels

Vroeger, toen ik nog met mijn ouders naar Lissabon ging, bestonden ijswinkels nauwelijks. Bij de paar ijswinkels die er waren, betaalde je gelijk de…