Cais do Sodré – van achterstandswijk naar hotspot

Sinds 2011 is er veel geïnvesteerd in de wijk Cais do Sodré: waar het nog geen 6 jaar geleden een achterstandswijk was met veel criminaliteit en prostitutie heeft de wijk sindsdien een flinke boost gekregen. Momenteel is het een een plek waar vele Lisboetas gezien willen worden.Caisdosodre voor het stationIn de hoofstraat Rua Nova do Carvalho is plaats gemaakt voor diverse bars met live muziek, burleque clubs, tapasrestaurants en vele pop-ups winkels / eetgelegenheden.pinkstreet wordt schoongemaaktCais do Sodré doet zeker niet meer onder voor die andere uitgaanswijk, Bairro Alto. Het uitgaansleven in beide wijken lijkt op elkaar, maar bij Cais do Sodré heeft er nog meer het Boheemse gevoel.

Vissersverleden

In het verleden kwamen hier vele vissers hun vertier zoeken. Een aantal jaren geleden zag je deze vissers al tabak kauwend door de straten lopen. In de loop der jaren is dit behoorlijk afgenomen in het straatbeeld. Wat er nog wel te beleven is, is de uitstekende vis die je in dit deel van de stad kan eten. Het maakt niet zo veel uit welk restaurant je instapt, de vis is altijd wel vers.Cais do Sodré staat vooral bekend als herkenningspunt door het station dat vele forensen dagelijks gebruik van maken om van en naar hun werk en/of huis te gaan.Caisdosodre station Dit station is ook het beginpunt voor de treinreis langs de kust naar Cascais.

Bezienswaardigheden

Avenida Ribeira das Naus

Avenida Ribeira das Naus heeft een make-over gekregen de afgelopen jaren. Deze straat stond vroeger bekend als scheepswerf, hier werden vele schepen gebouwd. Er is een breed voetpad aangelegd en er zijn ook een aantal cafés om een koffie te drinken. Het is een heerlijke plek om je dag te starten met een bica en een bolo. De zon die langzaam begint op te warmen, uitkijkend over de Taag… Wat wil je nog meer?

Acensor da Bica

Om op een snelle manier naar de Chiado, Estrela of Bairro Alto te komen kan je Acensor da Bicapakken die je weer in de bovenstad brengt.

Meer over Acensor da Bica »Pleinen en straten

Praça de São Paulo

Praca sao paulo standbeeld Praça de São Paulo is ontworpen in nagedachtenis van de Pombaline architectuur. (Marques de Pombal was degene die na de aardbeving van 1755 de Baixa heeft aangelegd). Het opvallendste aan dit plein is de kerk van São Paulo. Heb je de kans en tijd om in deze kerk een kijkje te nemen, vergeet dan vooral niet om omhoog te kijken. Het plafond staat vol met schilderingen.

Jardim de Praça Dom Luís

Jardim Dom Luis - nieuwe speeltuin Wil je uitbuiken na je bezoek aan Time-out Mercado da Ribeira, dan biedt Jardim de Praça Dom Luís daar een geode gelegenheid voor. Ben je met kinderen op stap dan is het ideaal. Er is namelijk een speeltuin in dit park waar de kinderen los kunnen gaan op de haai, de glijbaan en de klimhut. Er zijn een paar bankjes in het park, maar je kan ook rustig bij het cafétje zitten dat grenst aan de speeltuin. Het standbeeld in het park is Marquês Sá da Bandeira, een politicus uit de 18de eeuw.

Pink Street

Rua Nova do Carvalho, Pink Street, Lissabon Rua Nova do Carvalho, bij toeristen beter bekend als Pink Street. Momenteel is het één van de bekendste en meest favoriete uitgaansgebieden van locals, maar je vindt er ook toeristen.

Meer over Pink Street »Ribeira das Naus

Ribeira das Naus - richintg comercio Ben je op zoek naar verkoeling tijdens de warme zomerdagen, maar je bent net te kort in Lissabon om uitgebreid naar het strand te gaan? Geen paniek! Pak je strandhanddoek en ga naar Ribeira das Naus!

Meer over Ribeira das Naus »Eten en drinken

Time-Out Mercado da Ribeira

Time-Out Mercado Da Ribeira, Lissabon Time-Out Mercado da Ribeira is Lissabons grootste foodhal. Ben je een echte foodie, mis dan deze plek niet. Je zult hier zowel locals als toeristen treffen.

Meer over Time-out Mercado da Ribeira »Tease

Teasecaisdesodre ingang Aan Tease is helemaal niets Portugees, behalve de vele locals die Tease bezoeken en dat dit café zich in Lissabon bevindt. Heb je een (beetje) genoeg van de Portugese zoetigheid maar wel zin in een taartje, dan is Tease een leuke plek om heen te gaan.

Meer over Tease »Gelato Davvero

Davvero Ijs met kaart Waan je in Rome en eet een ijsje bij Gelato Davvero. Als je het aan locals vraagt is deze ijswinkel een van de lekkerste ijswinkels in de stad met het beste Italiaans ijs.

Meer over Gelato Davvero »A Merendeira

Bakkerij A Merendeira, Lissabon Bakkerij A Merendeira heeft één van de lekkerste pão com chouriço die je kunt vinden. Je kunt hier gewoon losse broodjes kopen, maar je kunt je ook laten verleiden tot een menu.

Meer over A Merendeira »Santini

IJssalon Gelados Santini toonbank, Lissabon Het lekkerste ijs van de wereld vind je daar volgens deze ijsmakers van Santini – Chiado. Zeker de moeite waard om dat zelf uit te proberen.

Meer over Santini »Overnachtingen

Boho Guesthouse: de guesthouse ligt om de hoek bij Pink Street. Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer kost 58 euro per nacht.

Studios with Mezzanine Rua da Moeda: bestaat uit 6 studio's met eigen kookgelegenheid, badkamer en woonkamer. Ze hebben studios voor minimaal 4 personen beschikbaar en 4 volwassenen en 2 kinderen. Ga je voor een studio voor 2/4 personen dan betaal je rond de 145 euro per nacht.

Lx Boutique Hotel: dit vier sterren hotel ligt in het hart van de driehoek tussen de wijken Chiado, Baixa en Cais do Sodré. Elke kamer heeft een ander thema. Een overnachting kost rond de 200 euro.

» Meer over de andere wijken in Lissabon »


Restaurant Gávea do Mar, Lissabon

Restaurante Gávea do Mar

06/11/2016

** UPDATE AUGUSTUS 2018** Restaurante Gávea do Mar is gesloten. Vlakbij het station Cais do Sodré vind je het visrestaurant Restaurante Gávea do Mar,…

Station Rossio, Lissabon

Treinstations in Lissabon

29/04/2016

Er zijn vier treinstations in Lissabon waar treinen vertrekken naar verschillende bestemmingen in Lissabon. De Portugese NS heet Caminhos de Ferro Portuguesos (CP). De…