Cais do Sodré – van achterstandswijk naar hotspot

Sinds 2011 is er veel geïnvesteerd in de wijk Cais do Sodré: waar het nog geen 6 jaar geleden een achterstandswijk was met veel criminaliteit en prostitutie heeft de wijk sindsdien een flinke boost gekregen. Momenteel is het een een plek waar vele Lisboetas gezien willen worden.

Caisdosodre voor het station

In de hoofstraat Rua Nova do Carvalho is plaats gemaakt voor diverse bars met live muziek, burleque clubs, tapasrestaurants en vele pop-ups winkels / eetgelegenheden.

pinkstreet wordt schoongemaakt

Cais do Sodré doet zeker niet meer onder voor die andere uitgaanswijk, Bairro Alto. Het uitgaansleven in beide wijken lijkt op elkaar, maar bij Cais do Sodré heeft er nog meer het Boheemse gevoel.

Vissersverleden

In het verleden kwamen hier vele vissers hun vertier zoeken. Een aantal jaren geleden zag je deze vissers al tabak kauwend door de straten lopen. In de loop der jaren is dit behoorlijk afgenomen in het straatbeeld. Wat er nog wel te beleven is, is de uitstekende vis die je in dit deel van de stad kan eten. Het maakt niet zo veel uit welk restaurant je instapt, de vis is altijd wel vers.

Cais do Sodré staat vooral bekend als herkenningspunt door het station dat vele forensen dagelijks gebruik van maken om van en naar hun werk en/of huis te gaan.

Caisdosodre station

Dit station is ook het beginpunt voor de treinreis langs de kust naar Cascais.


Bezienswaardigheden

De wijk Cais do Sodré kent een aantal leuke bezienswaardigheden. Vooral Pink Street en de Bica tram zullen op menig lijstje voorkomen.


Pleinen en straten

Zoals gezegd is Pink Street de bekendste straat in Cais do Sodré. Je vindt hier echter nog vele andere interessante straatjes en knusse pleinen, dus een wandelingetje is nooit weg.


Eten en drinken

Als voormalige visserswijk is Cais do Sodré uitermate geschikt als uitstapje voor een bezoekje aan één van de vele visrestaurants. Maar ook voor het klassieke Portugese vleesmenu zit je hier goed. En vergeet de ijswinkels niet na afloop!


Overnachtingen

Boho Guesthouse: de guesthouse ligt om de hoek bij Pink Street. Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer kost 58 euro per nacht.Studios with Mezzanine Rua da Moeda: bestaat uit 6 studio’s met eigen kookgelegenheid, badkamer en woonkamer. Ze hebben studios voor minimaal 4 personen beschikbaar en 4 volwassenen en 2 kinderen. Ga je voor een studio voor 2/4 personen dan betaal je rond de 145 euro per nacht.Lx Boutique Hotel: dit vier sterren hotel ligt in het hart van de driehoek tussen de wijken Chiado, Baixa en Cais do Sodré. Elke kamer heeft een ander thema. Een overnachting kost rond de 200 euro.


» Meer over de andere wijken in Lissabon »


IJs tijd artikel uitgelicht

IJs tijd – de beste ijswinkels

Vroeger, toen ik nog met mijn ouders naar Lissabon ging, bestonden ijswinkels nauwelijks. Bij de paar ijswinkels die er waren, betaalde je gelijk de…