Prado Mercearia – een terugkeer naar het verleden met producten van nu

Nog geen 5 minuten lopen vanaf Sé Kathedraal vind je de supermarkt Prado Mercearia.

Prado Mercearia ingang

Het idee voor de winkel (mogen we het een kruidenierszaak noemen?) Prado Mercearia is ontstaan uit een groot project met het Prado-restaurant en het Aparthotel Boutique The Lisboans. Ze bevinden zich allemaal in hetzelfde gebouw.

Terug naar het verleden

Het interieur is prachtig en leent zich voor mooie foto’s die lijken rechtstreeks uit een magazine te komen.
Prado Mercearia stallage
De winkel heeft heeft veel elementen die ons doen terugkeren naar het verleden, zoals de houten toonbank met glazen deuren, de antieke schaal of de laden met de kruiden.
Prado Mercearia toonbank
Zoals op veel plekken in Lissabon komt de nostalgie terug, winkels als A Vida Portuguesa lieten dit al eerder terugkomen in het straatbeeld, en zo ook Prado Mercearia.

Prado concept

In 2016 startten drie zussen het appartementenhotel The Lisboans. Eind 2017 werd in hetzelfde gebouw Restaurante Prado geopend, en na het restaurant opende ook de winkel.
Prado Mercearia toonbank
Bij Prado Mercearia zijn er veel producten en ingrediënten die chef António Galapito gebruikt in het Prado Restaurant. Het assortiment is groot: Portugese wijnen uit verschillende regio’s, olijfolie en honing, groenten en biologisch fruit, worsten en kazen uit Azeitão, São Jorge, São Miguel of Serra.

In de stellage tegen de muur vind je ook diverse peulvruchten, granen en zelfgemaakte muesli, allemaal per kilo verkocht. Prado Mercearia heeft elke dag andere cakes, sandwiches, sapjes en zoals elke goede Portugese supermarkt, ingeblikt vis.
Prado Mercearia kruiden
Wij kochten de zelfgemaakte koekjes, een pakje gebaseerd op met bier en eentje met rode wijn. Ook al ben ik geen bierdrinker, de bierkoekjes smaakten heerlijk – misschien nog wel lekkerder dan de wijnsmaak.
Prado Mercearia taart op toonbank
Prado Mercearia is voor mensen die op zoek zijn naar Portugese kwaliteitsproducten, voor Saudadesistas (mensen met gevoel voor nostalgie) en natuurlijk voor de toeristen om een origineel cadeau mee naar huis te nemen.

Waar vind je Prado Mercearia

Adres: Rua Pedras Negras 35, Baixa
Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 09:00 – 20:00 uur. Zondag en maandag gesloten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..