Jardim Botto Machado – in het park met locals

Een aantal jaren geleden werd het nog sterk afgeraden om naar het park Jardim Botto Machado in Alfama te gaan: er hingen vage figuren rond, het park was vies en niet echt goed onderhouden. Tegenwoordig is het park een favoriete plek voor locals om heen te gaan en de buurtgenoten te ontmoeten, vooral in de weekenden is het hier druk met ouders en kinderen.

Park Jardim Botto Machado in Alfama, Lissabon

Uitzicht op de Taag

Het park geeft een mooi uitzicht op de Taag en ligt centraal in Alfama. Je komt er vast een keer langs tijdens je zwerftocht door de nauwe straatjes, mijn tip is dan ook om hier even uit te rusten voordat je de rest van Alfama gaat ontdekken.

Er zijn voldoende picknicktafels, dus breng je eigen lunch mee om hier op te eten, onder het genot van het mooie uitzicht. Ben je je lunch vergeten dan is er ook een bar met kleine versnaperingen.

Speeltuin voor kinderen

Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Er is hier, net zoals in bijna elk ander park in Lissabon, een leuke speeltuin voor de kleintjes.

Het park is te herkennen aan de tegelmuur met schilderingen.Jardim Botto Machado ligt vlakbij de Feira da Ladra, Igreja de São Vicente de Fora en het Panteão Nacional. Mocht je besluiten om niet je eigen lunch mee te brengen, loop dan even langs RC Restaurante voor een (budget) lunch.

Waar vind je Jardim Botto Machado

Campo Santa Clara – achter Feira da Ladra

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..