Stopover in Lissabon – begin je reis met een stedentrip

Steeds meer airlines doen het: een stopover in het thuisland aanbieden voor langere vluchten. Ook TAP Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal, biedt de mogelijkheid voor een stopover in Portugal. Alle passagiers die vanuit Europa naar Noord- of Zuid-Amerika vliegen via Lissabon of Porto kunnen zonder extra kosten 1 tot 10 dagen in Portugal verblijven. Met als extra bonus 25% korting op binnenlandse vluchten naar bijvoorbeeld Madeira of de Azoren in de stopover periode!

Stopover Lissabon met TAP

Een stopover? Wat is een stopover?

Een stopover is de tijd die je bij een stop tijdens je vliegreis op een andere luchthaven of daarbuiten doorbrengt. Verwar dit niet met een “gewone” tussenstop, zo heet het als je overstaptijd maximaal 24 uur bedraagt. Is de wachttijd langer dan 24 uur, dan heet het officieel een stopover.

Steeds meer airlines bieden stopovers kostenloos aan. Naast TAP is er bijvoorbeeld Icelandair, dat je de kans biedt om maximaal zeven dagen in IJsland te verblijven op je vlucht van Amsterdam naar bijvoorbeeld New York. Een uitgelezen kans om je trip te beginnen of te eindigen met een extra uitstapje.

Maar waarom zou je in ’s hemelsnaam langer dan 24 uur willen wachten op je aansluitende vlucht? Dat wil je natuurlijk ook niet, tenzij het een onderdeel van je reis wordt. Je krijgt ineens de kans om tijdens je tussenstop iets van het land waar je de stopover maakt te ontdekken! Normaal zou je daarvoor meerdere tickets moeten boeken, met veelal hogere prijzen. Maar tegenwoordig dus niet meer.

Voordelen stopover Lissabon met de TAP

De stopover die de TAP je biedt moet minimaal 1 dag en kan maximaal 10 dagen duren. Je hebt de keuze uit Lissabon en Porto, wij kiezen natuurlijk altijd voor Lissabon. Om deze stopover zo aantrekkelijk mogelijk te maken heeft de TAP een heel netwerk van partners aangesloten, bij wie je kortingen kunt krijgen in hotels, een gratis flesje wijn in een restaurant of uitjes zoals een gratis museumbezoek. Niet slecht toch?

Extra aantrekkelijk: binnenlandse vluchten met korting

Verder kun je met de TAP nog eens 25% korting krijgen op binnenlandse vluchten naar bijvoorbeeld Madeira of de Azoren (uitgezonders luchthavenbelasting trouwens, goed om te weten). Daarmee wordt het aantal mogelijkheden van je stopover ineens nóg groter en vooral interessanter.

En daarnaast, als je naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika vliegt is het nog helemaal zo gek niet om zo’n lange vlucht in tweeën te splitsen. Het maakt je reis misschien wel wat langer maar je hoeft niet twaalf uur achtereen in een vliegtuig te zitten!

stopover tap portugal

Meer weten over hoe je een stopover boekt? Je vindt de optie “stopover” in de zoekmachine op Flytap.com, of check de stopover pagina van TAP Portugal.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..