Reisgids Lissabon – De 3 beste (2022 Update)

Voor een beetje stedentrip heb je natuurlijk niet genoeg aan een paar websites, dat begrijpen wij heel goed. Als je een paar dagen naar Lissabon gaat dan kun je wel een goede reisgids gebruiken. Gelukkig zijn er via bijvoorbeeld Bol.com genoeg te vinden. En ook al kennen wij de stad inmiddels al redelijk, een goede reisgids komt in Lissabon altijd van pas.

Welke reisgids kies je?

Welke reisgids van Lissabon het beste bij je past is natuurlijk een kwestie van smaak. Wij zijn groot fan van de 100%-reeks (tegenwoordig heet dat time to momo), dus 100% Lissabon (time to momo) hebben wij meestal wel in de tas.

We zijn ook erg te spreken over de Lonely Planet Pocket: net wat beknopter dan de 100%, maar daardoor ook wat handzamer.

Als je de top-of-the-range reisgids wilt dan kies je voor de Capitool reisgids. Deze reisgids voor Lissabon oogt en leest wat degelijker dan de andere twee. Vinden wij ook wel fijn.

Goed om te weten: de Lonely Planet is in het Engels, die andere twee zijn in het Nederlands.

De genoemde reisgidsen vind je op Bol.com.

Voorproefje: time to momo (100% Lissabon)

Om je een beeld te geven hoe één van deze reisgidsen eruit zien hebben we een voorproefje voor je uit de Time To Momo / 100% Lissabon reisgids. Dit voorproefje geeft je een stadswandeling cadeau én een overzicht van wat je in de hele gids kunt verwachten.

Download de PDF: Reisgids 100% Lissabon (785 KB)

Waarom zou je een reisgids meenemen?

Omdat het altijd fijn is om op een terrasje te zitten, kopje koffie erbij, en door een reisgids te bladeren. Want bladeren doe je meestal niet in Google, dan zoek je heel gericht. Relaxed bladeren en je laten inspireren door wat er in de gids staat, dat is waarvoor reisgidsen bedoeld zijn.

Blogs en magazines over Lissabon, is dat een alternatief?

Oh ja hoor, sites zoals de onze zijn een goed alternatief voor een reisgids. Tegenwoordig bieden bijna alle providers internet op je mobiel in het buitenland uit je eigen bundel. Maar je zit nog steeds met het feit dat je ze op je telefoon zit te bekijken (tenzij je alle artikelen uitprint maar dat raden we je niet aan). Nogmaals, een reisgidsje ernaast geeft je net dat beetje extra.

En een digitale reisgids op je telefoon, is dat een optie?

Je kunt natuurlijk ook een digitale versie meenemen op je telefoon, scheelt weer ruimte in je tas. Maar eerlijk is eerlijk, het is toch minder gezellig als je met z’n allen rondom zo’n schermpje zit op dat terras. Dan is een boekje veel leuker 🙂

Een huis-tuin-en-keuken reisgids op basis van een aantal websites kan ook een idee zijn. Het klinkt wel heel ‘sloeber’ maar het kan best effectief zijn. Download op je PC of laptop de artikelen die je wilt meenemen als PDF en zet die PDFs op je telefoon. Zo heb je ze altijd bij de hand, ook als je geen buitenlandbundel hebt.

Toch maar een echte reisgids Lissabon

Maar eerlijk is eerlijk, wij vinden het veel fijner om in Lissabon, op een terrasje met een bica en een pastéis de nata lekker door een echte reisgids te duimen. Met een potloodje of met stickers kiezen we uit wat we willen zien, en de bijgesloten kaartjes zijn erg handig om ons te orienteren.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..

  1. says: wouter

    dankjewel voor de tips … wij schrijven onze eigen reisgidsjes ook, na elke reis. altijd een mooie herinnering aan onze trip.