Metro van Lissabon – snel en veilig de stad doorkruisen

Metropolitano de Lisboa is het oudste metrosysteem van Portugal. Het is niet een heel uitgebreid metronetwerk zoals je in Londen en Parijs hebt. Maar het brengt je wel overal in de stad op een snelle, veilige en goedkope manier. Daarnaast zijn de metro’s in Lissabon erg schoon en rijden regelmatig en op tijd. Wil je je snel verplaatsen door de stad, dan is reizen met de metro ideaal.

Metrosysteem Lissabon

De vier metrolijnen

Er zijn 4 metrolijnen (blauw, geel, rood, groen) met verschillende benamingen, zie kaart. De metro’s rijden vanaf 6:30 – 01:00 uur en op ieder station kan je kaartjes kopen. De metro is vooral leuk om te nemen op de regenachtige dagen, elke metrolijn heeft een ander thema. Wil je het konijn uit Alice in Wonderland zien, stap dan op de groene lijn (Linha Verde) bij Cais do Sodré.

Metrostation Baixa-Chiado in Lissabon

Kaartje kopen voor de metro Lissabon

Er zijn verschillende soorten kaartjes te koop. Belangrijk is dat je een Viva Viagem-kaart hebt. Deze koop je voor €0,50 cent, is herbruikbaar en dient opgeladen te worden. De kaart is niet overdraagbaar, al je reisgenoten hebben zo’n pas nodig. Je kan dus niet 4 keer een enkeltje op de kaart laden en dan willen doorgeven aan je reisgenoot. Hij/zij komt dan niet verder dan de gesloten poortjes bij het inchecken.

Tip: Wil je nóg meer van Lissabon zien? Kies dan voor de Hop-on Hop-off. Kaarten zijn verkrijgbaar per 24 uur of per 48 uur. Bestel ze hier.

Wat wel kan is dat je zelf bepaalt hoeveel ritten op de Viva Viagem kaart worden geladen, een rit is niet lengtegebonden. Als je op een andere lijn overstapt moet je wel uitchecken.

Metro van Lissabon

Een dagkaart is € 6,00 euro, daarmee kan je vrij reizen met alle vormen van het openbaar vervoer in de stad. Een enkele rit is €1,40. Heb je een Lisboa Card, dan hoef je geen aparte metrokaart te kopen. De Lisboa card is geldig in alle vormen van openbaar vervoer in Lissabon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *