Een huurauto boeken via DiscoverCars

discovercars logo

Als we een reis naar Lissabon maken nemen we er meestal ook een huurauto bij. Ons vaste verblijfadres is in de buurt van Sintra en dan is het wel zo handig om een auto bij de hand te hebben. We hebben in de laatste 15 jaar via verschillende autoverhuurbedrijven onze auto’s geboekt, maar komen toch vaak rechtstreeks uit bij GoldCar. GoldCar heeft een behoorlijk nieuwe vloot, is vaak erg voordelig én ze zitten naast de terminal. Ze zijn alleen wel wat opdringerig met verzekeringen en dergelijke, dus als je daar geen problemen mee hebt dan is dit een goede keuze.

Benaderd door DiscoverCars

We werden vorige zomer benaderd door iemand van DiscoverCars.com. Ze vroeg zich af of we eens via hun een huurauto wilden boeken en gaf ons een krediet om daarvoor te gebruiken. Toevallig waren we ons net aan het oriënteren op een huurauto in Lissabon voor oktober, dus we zeiden ja. Ik moet erbij vermelden dat DiscoverCars ons niet expliciet vroeg om een review, een shoutout of wat dan ook. Toch wilden we onze ervaringen met hun hier delen.

Overzichtelijke site

Zoals gezegd boeken we onze rental car meestal direct via de GoldCar app, een enkele keer gebruiken we Rentalcars.com, onderdeel van de Booking.com groep. DiscoverCars.com kende ik nog niet. De werking van de site is zoals de meeste sites. Op de homepage vind je een grote zoekbox met ophaallocatie, datums en een zoek-button. Eenvoudig en helder.

discovercars homepage search box
DiscoverCars.com homepage zoekbox

De zoekresultaten laden behoorlijk rap in en de filteropties zijn behoorlijk uitgebreid, zowel qua type auto als qua extra’s, betalingsmethodes en leveranciers. Dit is net dat beetje extra zoekvermogen dat je mist bij een aanbieder zelf. En omdat DiscoverCars een zoekmachine is met meerdere autoverhuurders, bieden ze ook meer opties. Zo krijg je op praktisch alle huurauto’s standaard gratis annuleren tot 48 uur van tevoren.

discovercars searchresults card
DiscoverCars.com zoekresultaat (met gratis annulering!)

Bij de meeste autoverhuurders en zoeksites voor huurauto’s moet je een account aanmaken voordat je kunt gaan huren. Dat hoeft via DiscoverCars niet. Je krijgt na het boeken een reserveringsnummer in je mailbox, en daarmee kun je je boeking beheren. Dit is vergelijkbaar met je reserveringsnummer als je vliegtickets boekt. Ik hou hier erg van, want het betekent dat je niet per se een account hoeft aan te maken.

Overigens is het aanmaken van een account een fluitje van een cent, je kunt gewoon met je Google of Apple account inloggen. Dat heb ik natuurlijk ook gewoon gedaan, want ik wilde de full experience wel hebben.

discovercars admin booking reference

Wijzigingen doorgeven

Er zit wel een nadeel aan het boeken via een tussenpersoon. Als je op het laatste moment een wijziging wilt doorgeven dan kan het zijn dat die informatie niet op tijd verwerkt wordt bij de autoverhuurder zelf. Wij hadden een late vlucht die in principe ruim voor middernacht zou landen (de sluitingstijd van de desk van Sixt, de verhuurder). Door vertragingen werd het echter nog behoorlijk krap en wilde ik via de reservering mijn vluchtnummer doorgeven zodat ze op de hoogte zouden zijn. Dat is me niet gelukt maar uiteindelijk was ik nog ruim op tijd en was er niet zoveel aan de hand.

De meerwaarde van DiscoverCars.com

Uiteindelijk hebben we goede ervaringen opgedaan met DiscoverCars.com. De echte meerwaarde zit ‘m vooral in de zeer uitgebreide zoekmogelijkheden en de (naar verwachting) objectieve beoordelingen van klanten. Die helpen je echt bij het kiezen van een huurauto, wat best een spannend klusje kan zijn. Verder is de site van DiscoverCars.com is snel en zeer overzichtelijk. De afhandeling van de boeking was ook meer dan prima, met binnen een minuut de bevestigingsmail in onze mailbox. Het enige nadeel is dat wijzigingen in je boeking niet altijd even makkelijk door te geven zijn aan de verhuurder zelf.

Zou ik de volgende keer weer via DiscoverCars.com een huurauto reserveren? Ik denk het wel, afhankelijk van welke deals ze hebben. Voor Lissabon misschien niet meteen, omdat we daar bijna blind de balie van GoldCar kunnen vinden, voor andere bestemmingen dan Lissabon zou des te meer overwegen.

Dit werkt goed

  • Snelle site
  • Zeer veel keuze
  • Uitgebreide filters
  • Overzichtelijk boekingsproces
  • Boeking beheren zonder account, met reserveringsnummer

Dit kan handiger

  • Informatie wijzigen
  • Prijzen niet altijd competitief met verhuurders zelf
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..