Barbearia Oliveira – Hipster kapper in Lissabon

Dat Lissabon inmiddels één van de hippere hoofdsteden van Europa is moge duidelijk zijn. Craft bier brouwerijtjes, kleine maar spannende restaurantjes die de Portugese roots hoog in het vaandel hebben, en natuurlijk kapperszaken waar je met een uiterst geslaagde nieuwe look de straat oploopt.
Barbearia Oliveira - ingang Alfama
Van die laatste categorie is Barbearia Oliveira aan de Rua dos Remédios nummer 27 in Alfama een uitstekend voorbeeld.

Een kapper in Alfama zoeken

Het was een vroege maandagochtend in Lissabon en ik besloot dat het tijd was om eens iets aan mijn kapsel te laten doen. Meestal ga ik naar de kapper om de hoek in Nederland. Die man weet precies wat ik wil en knipt in minder dan 10 minuten een prima model, voor een week of zes tenminste.
Barbearia Oliveira - naar de kapper
Ditmaal besloot ik om mezelf te verwennen op een hip en strak nieuw kapsel. En welke betere plek dan Barbearia Oliveira in Alfama kun je dan kiezen? Misschien hun zaak op Rossio of een van de andere vestigingen in de stad.

Vintage hipster kapperszaak

Hoe dan ook, op die bewust maandagmorgen zat ik rond het middaguur in de kappersstoel. De hele tent ademde een sfeer van vroegere jaren, met veel houtwerk, leren bekleding en oude kappersspullen, en dat op een heel erg mannelijke manier. Als je hier binnenloopt om een busje olie voor je Harley Davidson dan weet ik zeker dat ze een flesje 60s vintage smeerolie voor je hebben.
Barbearia Oliveira - gereedschap
De twee kerels die het knipwerk deden zagen er ook uit alsof ze ‘s ochtends op de Harley gekomen waren: flinke baarden, knappe tattoos en de juiste nonchalante uitstraling. Een soort Fonzies eigenlijk.

Stoere Fonzies met een klein hartje

Ik was er met mijn dochters van 3 en de andere dochter van nog geen 1 jaar en het was duidelijk dat deze Portugese Fonzies naast baarden ook prima met kinderen overweg kunnen. Vooral onze oudste kreeg een hoop respons op haar kwajongensstreken.
Barbearia Oliveira - kappers
Uiteindelijk duurde de hele knipbeurt zeker een half uur. Minutieus werd bijna elke haar in model gebracht, geen enkel detail ontging mijn kapper. Zelden zag ik er zo hip en happening uit als op dat moment. En de rekening? Nog geen €16 was ik kwijt voor dit half uurtje pure verwennerij.

Ook op Rossio

De volgende keer dat we in Lissabon rondliepen kwamen we langs de zaak van Barbearia Oliveira bij Rossio. Bijna was ik naar binnen gelopen maar uiteindelijk vond ik het toch niet nodig. Achteraf spijt natuurlijk, want zo’n knipbeurt doet je als man goed!

(Ik heb in de dagen daarna elke dag geprobeerd om mijn haar in datzelfde model te krijgen. Het lukte me niet.)

Waar vind je Barbearia Oliveira

Adres:Rua dos Remédios 27, Alfama
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:30 – 19:00 uur | zondag gesloten

Adres:Rua Dom Antão de Almada 4H, Baixa
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 19:00 uur | zondag gesloten

Adres:Rua João de Deus 13A, Estrela
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:00 – 19:00 uur | zondag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..