Vliegtickets Lissabon: zó vind je de beste deals!

Wil je goedkoop naar Lissabon vliegen? Vanuit Amsterdam vlieg je met een aantal airlines rechtstreeks op Lissabon. We geven je alle informatie die je nodig hebt om aan goedkope vliegtickets Lissabon te komen.

Er zijn aardig wat mogelijkheden om te vliegen, Amsterdam-Lissabon is een populaire route. Vanwege die hoge concurrentie bieden airlines doorgaans voor heel redelijke bedragen tickets aan.


Welke airlines vliegen naar Lissabon?

Je hebt de keuze uit een flink aantal airlines, zoals TAP Portugal, KLM, Transavia, easyJet en Vueling (de prijsvechter van het Spaanse Iberia). Wij hebben een voorkeur voor TAP Portugal omdat je dan standaard een koffer mee kunt nemen (uitgezonderd tap|discount vluchten), en omdat de service aan boord ons goed bevalt. En het is ook wel leuk dat je in Amsterdam al zoveel Portugees hoort praten om je heen, dan kom je lekker in de stemming!

Vliegtickets Lissabon, vliegen met TAP Portugal

Kijk je puur op basis van de ticketprijs dan zul je meestal uitkomen bij een low-cost airline, dus Transavia, easyJet of Vueling. Als je uit die drie gaat kiezen dan is Vueling wat ons betreft de beste optie, omdat zij op Lissabon Airport gebruikmaken van Terminal 1 en je dus geen bustransfer van ongeveer 10 minuten hebt. Wel zo comfortabel. De andere low cost maatschappijen vliegen op Terminal 2.

Waar moet ik boeken?

Er zijn meerdere goede sites om je vliegtickets Lissabon te boeken. Wij kijken standaard op CheapTickets.nl, FlyTAP.com en Skyscanner.nl.

Cheaptickets.nl logo Je kiest CheapTickets.nl omdat je hier keuze hebt uit alle airlines die naar Lissabon vliegen, inclusief low-cost! De site is supermodern en gebruiksvriendelijk. Hou ook de deals in de gaten, CheapTickets heeft namelijk regelmatig kortingen op de site staan!


Skyscanner.nl logo
Skyscanner heeft ook een flink aanbod van vluchten naar Lissabon. De site laadt verder behoorlijk snel. We zien wel af en toe kleine verschillen in de zoekresultaten en de uiteindelijke prijs die je moet betalen, let daar goed op.


KLM logo Onze nationale trots, de KLM, kies je vooral als je zeker wilt zijn van het gemak en het comfort dat we van ze gewend zijn. Bijkomend voordeel is dat je zowel op Schiphol als in Lissabon altijd gunstig zit qua terminals. De prijs is doorgaans hoger dan bij een vliegticketvergelijker.

Wat is de goedkoopste periode om naar Lissabon te reizen?

Volgens Skyscanner is januari de goedkoopste maand om te vliegen naar Lissabon, en juli de duurste (bron). Dit komt aardig overeen met onze eigen ervaringen. Wij vliegen vaak in januari (de winter in Portugal is heerlijk) en doorgaans betalen we dan niet meer dan €90 per ticket.

Let wel op dat de prijzen hoger zullen zijn als je eind december nog wilt boeken. Het beste boek je een maand of drie vantevoren. Skyscanner zegt zelfs dan 19 weken voor vertrek de ideale tijd is om je vliegtickets Lissabon te boeken, onze ervaring is dat je met nog een week of 10 te gaan meestal ook wel een goede deal kunt vinden.

Wat is de beste tijd om naar Lissabon te vliegen?

Wanneer kan ik het beste naar Lissabon vliegen? Dat ligt eraan. De zomer is in Lissabon doorgaans vrij warm (30 graden is geen uitzondering), dat schrikt sommigen af voor een stedentripje. De winter is meestal geen strandperiode, ga maar uit van een gemiddelde dagtemperatuur van 13-17 graden in december en januari. Heel lekker natuurlijk, zeker als het sneeuwt in Nederland.

De herfst en de lente zijn bij ons favoriet. Temperaturen van 19 tot 24 graden, vaak lekker wat zon en relatief weinig andere toeristen. Overigens hebben we in november nog wel eens op het strand gelegen, zeker als de wind niet te hard is en de zon lekker schijnt is dat prima te doen!

Lees meer over het weer in Lissabon en wanneer je het beste kunt reizen.

Hoe lang duurt de vlucht naar Lissabon?

De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Lissabon is 2 uur en 50 minuten. Als je de wind mee hebt kan het 10 minuten sneller. Heb je pech? Dan duurt het 3 uur.

Geld terug bij meer dan 3 uur vertraging

Wist je trouwens dat als je meer dan 3 uur vertraging hebt, oftewel dat je meer dan 3 uur later dan gepland aankomt in Lissabon, dat je dan minimaal €400 per vliegticket terug kunt claimen bij de airline? Jazeker! We hebben het zelf ook al een keer meegemaakt. Via EUclaim.nl kun je controleren of je in aanmerking komt voor een refund. Zo worden je vliegtickets Lissabon wel heel goedkoop ;).

Vertrekluchthavens

Een directe vlucht naar Lissabon vanuit Nederland heb je vanaf Schiphol (AMS) of vanaf Eindhoven Airport (EIN). Wij geven meestal de voorkeur aan Schiphol, dat is het meest dichtbij en je hebt de meeste keuze: KLM, Transavia, TAP Portugal en easyJet vliegen vanaf Amsterdam naar Lissabon. Vanaf Eindhoven kun je met Ryanair reizen.

Aankomstluchthaven

Je landt in Lissabon op Lisbon Humberto Delgado Airport. Vroeger, voor mei 2016, heette de luchthaven officieel Lisbon Portela Airport of Aeroporto da Portela. Je zult merken dat de meeste locals het nog altijd over Portela hebben. Terminal 1, bij het hoofdgebouw, is de terminal voor KLM, Transavia, TAP en Vueling, terwijl Ryanair en easyJet op Terminal 2 landen. Dat betekent een minuut of 10 met de bus naar het hoofdgebouw.