Praça das Flores – pittoresk plein in São Bento

Ken je dat ook, dat je soms op een plek komt die zo goed voelt: de sfeer, de gemoedelijkheid dat je er wel uren kan blijven. Dat heeft het plein Praça das Flores op mij.

Praça das Flores overzicht``

Dit über romantische pleintje straalt iets uit waar ik geen genoeg van kan krijgen, elke keer als ik er kom maak ik er tientallen foto’s en vaak lijken ze allemaal op elkaar met het enige verschil dat het een ander jaargetijde is.
Praça das Flores fontein

Meest geliefde plein

Niet alleen ik vind het fijn om naar dit romantisch pleintje te gaan, ook bij de Lisboetas is dit één van Lissabons meest geliefde pleinen.
Wat het plein zo geliefd maakt is de rust die er altijd heerst. In het park liggen bijna alleen maar calçadas met banken en een kleine fontein. Er staan vele bomen in het park, wat verkoeling en schaduw geeft tijdens warme dagen.
Praça das Flores quosque

Veel eetgelegenheden

Rondom het plein zijn er veel eetgelegenheden zoals een quiosque met de paarse stoelen, Pasteleria Pao de Canela, en Restaurante Peixaria Centenaria.

Praça das Flores overzicht

Loop je Rua Nova da Piedade richting Palácio São Bento (het parlementsgebouw), dan kom je nog vele eetgelegenheden tegen zoals ijssalon Nannarella, Tease – waar je heerlijke taarten kan eten, en Copenhagen Coffee Lab voor een goede kop koffie.

Waar vind je Praça das Flores

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..