Jardim do Príncipe Real – rustig stadspark, geliefd bij locals

Eén van onze favoriete parken in Lissabon is Jardim do Príncipe Real. Het is een romantisch park midden in de wijk Príncipe Real, naast de doorgaande weg: Rua da Escola Politécnica.

Jarim Principe Real - uitzicht

Dit lijkt niet het ideale ingrediënt voor een favoriet park, maar wanneer je een bezoek brengt aan dit park dan valt de relaxte sfeer jou vast ook gelijk op. Rondom het park zitten veel winkels, cafés en restaurantjes, zoals het chique Embaixada, Souvenirwinkel Lisbonlovers, en koffiebar Bettina & Niccolo Corallo.

Jardim PR - Embaixada

Charmant park in een charmante buurt

Het park is het centrum van de wijk en daardoor kom je hier ook veel locals tegen.
In het park staat een gigantische boom, waaronder bankjes zijn geplaatst. De takken van deze boom worden met allerlei ingenieuze stellages op hun plek gehouden en vormen daardoor een mooie natuurlijke bescherming tegen de zon. Vooral tijdens de hete dagen in Lissabon wordt hier verkoeling gezocht.

Jardim PR - locals onder de boom

In het park staan vele houten tafels en stoelen, waar je oude mannen spelletjes zien spelen, zoals schaken en kaarten.

Versnaperingen in het park

Ook al is het niet een heel groot park, het heeft wel meerdere gelegenheden om iets te eten en te drinken.

Quisque jardim PR

Aan de doorgaande weg staan twee quiosques (kiosk) waar je een snack en wat te drinken kan kopen. Bij de quiosque zijn vaak terrassen.

Jadrim PR esplandada cafe

Ook heeft het park een café, Esplanada Café. Bij dit café kan je ontbijten, lunchen en dineren. Het heeft een serre van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het park.

Reservatório da Patriarcal

Jardim Principe Real ingang watermuseum
Onder het park bevindt zich een waterreservoir, Reservatório da Patriarcal, uit de negentiende eeuw. Het waterreservoir is een onderdeel van Museu da Água (watermuseum). Op zaterdagen kan je het reservoir bezoeken. Je moet hiervoor wel reserveren.

Biologische markt op zaterdag

Jardim Principe real - markt
Op zaterdag is er een biologische markt waar je vers, organisch fruit en groenten kunt kopen. Elke laatste zaterdag van de maand is er een markt met zelfgemaakte spullen.

Speeltuin

Jardim Principe Real - speeltuin

Achterin het park vind je een speeltuin, omringd door een hekje, zodat de kinderen niet zelf uit de speeltuin kunnen. De speeltuin is voor kinderen van 3 – 10 jaar. Het is een fijne plek waar je kinderen zeker een uur heerlijk kunnen spelen.

Waar vind je Jardim do Príncipe Real

Adres: Praça do Príncipe Real, Príncipe Real

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..