Centro Comercial Colombo – Europa’s grootste winkelcentrum

Je kunt Centro Comercial Colombo beschouwen als een attractie, dit winkelcentrum is zo groot dat je op een (regenachtige) dag je makkelijk de hele dag kunt vermaken.

Met meer dan 400 winkels is Centro Comercial Colombo het grootste overdekte winkelcentrum van Lissabon en Europa.

Labyrint

De locals beweren dat het gebouw gewoon slim ontworpen is, omdat het gebouwd is op de punten van een kompas die verwijzen naar de oostelijke toren en de westelijke toren evenals de noordelijke en zuidelijke deuren.
Wij vinden het winkelcentrum zo enorm groot dat het voor ons makkelijk is om de weg kwijt te raken. Er zijn zoveel verschillende ‘straten’ met winkels die op elkaar lijken dat het soms lastig is om je te oriënteren. Je weet wel, zo’n gevoel dat je ook in de Ikea kunt hebben.

Colombo - kompas

In het midden van Centro Comercial Colombo vind je een grote middencirkel met daarbij een verwijzing naar de straatnamen in het winkelcentrum. Zo kun je je oriënteren waar je heen gaat.

Het winkelcentrum is vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger die de zeeën voor Portugal bevaren heeft: Columbus. Alle straten hebben, net zoals de decoratie van het interieur, een maritiem thema. Vergeet niet naar de vloeren te kijken, die kunnen niet onopgemerkt blijven.
Colombo - straten

Shoppen, shoppen, shoppen

Met meer dan 400 winkels kun je op deze plek ook niet anders dan winkelen. Het zou heel knap zijn als je met lege handen deze plek verlaat.

Colombo - grote hal
Naast de populaire winkels zoals FNAC (muziek, boeken en elektronica), Zara, H&M, Sephora, MAC Cosmetics, Disney Store en Rolex zijn er ook winkels van toonaangevende Portugese merken zoals A Loja Do Gato Preto, A Padaria Portuguesa, Bertrand en Zippy.
Er zit ook een Benfica Official Store in het winkelcentrum. Dat is niet zo gek, want de voetbalclub uit Lissabon is de buren van Centro Comercial Colombo.
En net zoals elk groot winkelcentrum vind je ook hier een super supermarkt, de Continente.

Het maakt niet uit op welk tijdstip je het winkelcentrum bezoekt, het is er altijd druk.
Colombo - kunst

Winkelcentrum of pretpark

Centro Colombo kun je net zo goed een pretpark noemen. Naast de 400 winkels vind je er een bioscoop met negen zalen en een IMAX zaal, een fitnessclub, een kartbaan en een bowlingbaan en meer dan 60 restaurants bij de foodcourt op de bovenste verdieping.

Wanneer SLB Benfica (de voetbalclub van Lissabon – ja we weten dat er nog een voetbalclub in Lissabon is, maar dat laten wij liever altijd buiten beschouwing) speelt is het heel erg druk in het winkelcentrum. Stadion da Luz (het stadion van Benfica) is aan de andere kant van de weg.

Waar vind je Centro Comercial Colombo

Adres: Av. Lusíada, Benfica
Openingstijden: elke dag van 9:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..