Praia do Magoito – kindvriendelijk en rustig

Dit prachtige strand mag niet ontbreken als je besluit om verder dan Lissabon te rijden. Op minder dan 45 minuten rijden, ten noorden van Sintra kan je een duik nemen bij Praia do Magoito. Dit is één van de mooiste stranden die we in Europa hebben gezien!

Praia do Magoito

Het strand is erg relaxed en als de wind vanuit het oosten komt is het op het strand windstil door de grote rotspartijen die je dan achter je hebt. De mensen op het strand is een mix van zonaanbidders, jonge lui die samenkomen, ouders met hun kinderen, een handjevol toeristen en surfers.

Langgerekt strand

Bij eb kan je heel ver over het strand lopen, van het noorden naar het zuiden is het ruim 2 kilometer, je kan dan ook echt niet verder. Omdat het strand zo lang is, is er in het hoogseizoen voldoende plek om een (middag)dag op het strand te liggen.

Praia do Maigoto rotsen

Ook is het makkelijk om je auto te parkeren. Lukt het niet op Estr. De Santa Maria (de toegangsweg naar Praia do Magoito) dan is er aan het einde van de weg (rechts aanhouden) nog een mogelijkheid om je auto te parkeren. Het enige is dat je dan 5 minuten verder moet lopen voordat je je handdoek op het strand neer kan leggen.
Maar dat heb je er wel voor over, geloof ons!

Baby en kind proof

Wij gaan graag naar dit strand, zeker met onze dochters. Omdat er vaak een natuurlijk pierenbadje ontstaat door het mini-riviertje dat over het stand loopt. Zij kunnen hierin heerlijk en vooral veilig spelen. Wat het ook erg relaxed en gemakkelijk maakt, is dat wanneer je met een buggy dit strand bezoekt, er een hellingbaan voor mindervaliden is. Waar je ook goed gebruik van kan maken wanneer je de buggy mee neemt (waar je vervolgens alle strandtassen aanhangt).
Dan is het handig om te parkeren als Estr. De Santa Maria gaat dalen. Parkeerplekken zijn dan aan je linkerhand.

Praia do Maigoto vader en kind

Je kan ook voor de steile weg kiezen langs het restaurant Marisqueira Duna Mar om op het strand te komen. Maar ook zonder kinderen is dit een pittige optie. Zeker als je net een aantal uren in de zon hebt gelegen en loom bent geworden.

Geologie of natuurlijk geschiedenis

Voor wie geïnteresseerd is in geologie en/of natuurlijke geschiedenis is er de duin aan de noordkant van het strand, bij de toegangsweg Estr. De Santa Maria. Daar is gedurende de laatste eeuw door de zee en wind een zandduin ontstaan. Hier is ook de hellingbaan opgebouwd.

Praia do Magoito kind en moeder

Eet smakelijk

Praia do Magoito heeft een restaurant aan de boulevard zitten: Marisqueira Duna Mar. Daar kan je voortreffelijk eten, maar het is niet goedkoop. Wil je de kosten laag houden, neem dan je eigen lunch mee want meer dan dit restaurant is er niet om een snack of wat te drinken te kopen.

Ook niet in de buurt, het strand ligt op 2km van het stadje Magoito af. Kom je na lunchtijd (of vertrek je van het strand tegen etenstijd) stop dan bij het restaurant Moinho Ibérico in het dorpje Magoito. Het eten is hier voortreffelijk en zeker niet duur.

Hoe kom je bij Praia do Magoito

Vanuit Lissabon is het strand ongeveer 45 minuten rijden. Rij vanaf de A5, N117, A37/IC19 en A16 naar Algueirão-Mem Martins. Neem afrit 8 vanaf de A16.
Neem de N247, R. 25 de Abril, Estr. Antonio Henriques Rodrigues Maximiano en Av. Nossa Sra. da Esperança naar de R. do Chão Verde in São João das Lampas

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..