Praia do Guincho – paradijs voor surfers

Praia do Guincho wordt beschouwd als het ruigste strand van de Costa de Lisboa, bij veel surfers bekend als hét surfstrand van Portugal.

PraiadoGuincho mensen op het strand

Door de ligging van het strand staat er altijd een forse wind en zijn de golven flink hoog! Maar naast surfen is er ook voldoende ruimte om in de zee te zwemmen, te wandelen en ergens bij de vele restaurants te eten.

Praia do guincho surfers

Eten met uitzicht

Vlakbij het strand bevindt zich een 17de-eeuws fort. In dit fort is tegenwoordig het vijfsterrenhotel Hotel Fortaleza do Guincho gevestigd. Dit hotel heeft een restaurant met een Michelin-ster. Vanuit het hotel in het fort heb je een pracht uitzicht op het strand en de Atlantische Oceaan. Wanneer je het budget hebt, is het de moeite waard om hier te gaan eten.
Praia do Guincho, Cascais

Duingebied

Bij Guincho vind je ook een beschermd duingebied waar je heerlijk kunt wandelen. Dit kan en moet je trouwens niet vergelijken met de duinen zoals wij ze kennen, het is meer een grote duinvlakte waar een looppad van hout doorheen gebouwd is zodat je boven de duinen loopt.

Praia do guincho duingebied
Je kan niet van het pad af, er is een korte en een lange route. Het pad is prima te lopen met een kinderwagen. Af en toe is het tillen op de trappetjes maar over het algemeen is het goed te bewandelen.

Bar Guincho: beroemde burgers

Aan het strand ligt bar Guincho, een schitterende plek om te lunchen tijdens je strandbezoek of als je honger hebt en komt aanwaaien. In tegenstelling tot de andere restaurants die je vanaf de weg van Cascais tegenkomt is dit restaurant redelijk te betalen. Ze zijn beroemd om hun Guincho Burgers met wedges en die zijn inderdaad de moeite waard!

Bar Guincho Burgers

Je komt bij Bar Guincho als je de N247 blijft volgen nadat je het strand voor je ziet liggen. Na een kleine brug komt een verwijzing om links af te slaan. Na een hobbelige weg kom je op het parkeerterrein. Hier kan je ook parkeren als je naar het strand wilt. Tijdens het hoogseizoen is het betaald parkeren.

Bar Guincho mag dan goedkoper zijn dan de andere restaurants in de buurt, alsnog is het voor Portugese begrippen redelijk prijzig. Voor 2 hamburgers, 2 cola, 2 pasteitjes, en een mandje brood met boter waren wij bijna 40 euro kwijt. Het eten was lekker maar zeker niet zo spectaculair als dat we gewend zijn. Maar goed, de plek is fantastisch en daarom al zeker de moeite waar om hier je lunch te eten. Meer informatie vind je op hun website.

Hoe kom je bij Praia do Guincho

Om bij Praia do Guincho te komen heb je eigenlijk een auto nodig, openbaar vervoer rijdt hier bijna niet heen. Kom je vanuit Cascais dan is er nog een andere optie: in Cascais bij Bicas Bike kan je fietsen huren voor slechts 4 euro per dag. Er zijn niet veel fietsen beschikbaar. Vanuit Cascais kan je het fietspad van 9 km langs de kustweg volgen om bij Praia do Guincho te komen.

Voor Praia do Guincho kan je het beste parkeren om de borden Praia Abano te volgen. Daar is namelijk een grote parkeerplaats (in het hoogseizoen betaald). Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen naar Praia do Guincho. Langs de kant van de weg (N247) kan je proberen, maar vaak is daar geen plek.

Fietsen van Bica Bika vind je tegenover het station en bij het toeristenbureau. Als de fietsen van Bica Bikes op zijn kun je ook een fiets huren in de jachthaven. Deze fietsen zijn beter want ze hebben versnellingen en een slot.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..