Surfparadijs Praia do Guincho: ontdek de beste plekken

PraiadoGuincho mensen op het strand

Praia do Guincho is het ruigste strand van de Costa de Lisboa en staat bekend als een van dé surfspot van Portugal. Door de ligging van het strand is er altijd een stevige wind en zijn de golven behoorlijk hoog. Naast surfen is er genoeg ruimte om te zwemmen, te wandelen en te genieten van de vele restaurants in de omgeving.

Ontdek het beschermd duingebied op loopafstand van het strand
Aan de overkant van de doorgaande weg, ligt ook een beschermd duingebied waar je heerlijk kunt wandelen. Dit is niet te vergelijken met de duinen zoals we die kennen; het is meer een uitgestrekte duinvlakte met een houten looppad erdoorheen. Er zijn korte en lange routes beschikbaar. Het pad is goed begaanbaar, zelfs met een kinderwagen, hoewel je af en toe wellicht moet tillen bij de trappetjes.

Geniet van luxe en sterren koken bij Hotel Fortaleza do Guincho
Vlakbij het strand ligt een 17e-eeuws fort, nu de thuisbasis van het vijfsterrenhotel Hotel Fortaleza do Guincho. Het hotel herbergt een restaurant met een Michelin-ster. Vanaf het fort geniet je van een prachtig uitzicht op het strand en de Atlantische Oceaan. Als je budget het toelaat, is een bezoek aan dit restaurant absoluut aan te raden, net zoals een overnachting in het hotel. In de buurt van het hotel zijn er verschillende eetgelegenheden, hoewel het niet goedkoop is om hier te dineren. De sfeer, het uitzicht en het eten maken het echter zeker de moeite waard.

Proef de Guincho Burgers: lunchen bij Bar Guincho aan het strand
Aan het strand vind je Bar Guincho, een geweldige plek voor een lunch tijdens je stranddag of wanneer je gewoon trek hebt. In tegenstelling tot andere restaurants langs de weg van Cascais, is deze plek redelijk betaalbaar. Ze zijn vooral bekend om hun Guincho Burgers met wedges, en deze zijn zeker het proberen waard!

Om bij Bar Guincho te komen, volg je de N247 totdat je het strand ziet. Na een kleine brug zie je een afslag naar links (Praia do Abano. Na een hobbelige weg kom je bij het parkeerterrein, waar je ook kunt parkeren als je naar het strand wilt. Let op, tijdens het hoogseizoen is hier betaald parkeren.

Fietsavontuur langs de kust van Cascais
Als je naar Praia do Guincho wilt, is een auto eigenlijk noodzakelijk vanwege het beperkte openbaar vervoer. Met het openbaar vervoer doe je er bijna 2 uur over vanuit Lissabon. Een handige tip van We Heart Lisbon is om de trein van Cascais naar Lissabon te nemen (een treinreis van 42 minuten) als je met het OV wilt reizen, om vervolgens met de fiets verder te gaan. In de gemeente Cascais zijn er 4 MobiCascais-kiosken waar je een traditionele fiets, een elektrische fiets of een elektrische scooter kunt huren voor periodes variërend van 30 minuten tot 4 uur (voor scooters) of 1 dag (voor fietsen). Voor actuele prijzen en locaties van de MobiCascais-kiosken kun je terecht op de website. Eenmaal op de fiets, volg je het fietspad van 9 km langs de kustweg van Cascais naar Praia do Guincho.

Parkeren bij Praia do Guincho: tips voor een vlotte start van jouw stranddag
Als je een auto huurt, is de beste parkeerplek voor Praia do Guincho te vinden door de borden naar Praia Abano te volgen. Daar bevindt zich een grote parkeerplaats (tegen betaling tijdens het hoogseizoen). Vanaf deze parkeerplaats is het nog 5 minuten lopen naar het strand. Het kan ook de moeite waard zijn om de parkeerplaats tussen Praia do Guincho en Praia da Crismina te overwegen (ook betaald), afhankelijk van beschikbaarheid. Langs de kant van de weg (N247) parkeren is soms mogelijk, maar vaak is er weinig ruimte beschikbaar.

Voorzieningen bij Praia do Guincho

Strandwacht: Ja
Toiletten: Ja
Douches: Ja
Verhuur: Ja
Bar of Restaurant: Ja
Toegankelijk: Ja
Parkeergelegenheid: Ja
Openbaar vervoer: Trein van Lissabon naar Cascais

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..