Praia da Conceição – grootste strand van Cascais

Het grootste strand van Cascais is Praia da Conceição en in minder dan 40 minuten (met de trein) rij je er heen.
Praia da Conceição panorama

Wanneer je het station binnenrijdt kun je binnen 10 minuten op het strand liggen.

Schoon en helder water

Neem je snorkel setje maar mee naar dit strand! Het water is helder blauw, er zijn weinig tot geen golven. Ideaal om hier langs te kust te snorkelen. Je kan er een kleine snorkeltour van maken, van Praia da Conceição naar Praia da Rainha naar Praia da Ribeira. Bij dat laatste strand is het verstandig om goed op te letten, hier varen vissersbootjes.

Praia da Conceição vanuit boulevard

Het strand is ook heel erg schoon. Opvallend hieraan is dat er niet om de zoveel meter prullenbakken staan. Deze staan alleen bij de trappen om op het strand te komen.

Bar do Praia: Strandbedden , eten en meer

Bij Bar de Praia kun je ligbedden huren voor een hele dag (vanaf 9.30 uur). Voor twee ligbedden en een parasol ben je rond de 20 euro kwijt.
Het maakt niet uit of je om half tien komt of om 16 uur. De twintig euro is een vaste prijs.
Praia da Conceição bar
Bij Bar de Praia kun je eten en drinken bestellen – helaas niet vanaf je luie strandstoel. De gerechten zijn simpel maar smaakvol. Naast de typische Portugese gerechten bestel je hier ook salade, pizza of pasta.

De drankenkaart is gevarieerd, van bier tot wijn, van fris tot vruchtensappen en natuurlijk cocktails.

Huur je ligbedden dan kan je de hele dag gratis naar het toilet van Bar do Praia. Anders betaal je 50 cent (in het hoogseizoen).

Zoveel te doen!

Het strand heeft op loopafstand vele faciliteiten. Binnen 5 minuten loop je het centrum van Cascais in.
Wil je een stukje wandelen dan kan je via het buurtstrand Praia da Duquesa op de boulevard komen. Je kunt tot Estoril lopen.
Om de hoek – wanneer je richting Estoril loopt – vind je een natuurlijk zeezwembad.
Heerlijk om daar (ook) een plons in te nemen.
Praia da Conceição cascais
Op Praia da Conceição kun je peddels hutten om per surfplank de omgeving te verkennen. Omdat het water zo rustig is, is dat leuk om te doen. Voor 15€ per uur kan je een board huren. Nog leuker is om voor 35€ per uur een tour te boeken. Meer informatie over het huren van een board vind je op de website van surf ‘n paddle.

Kindvriendelijk strand

Wij waren op het strand met onze kleuter en baby. Omdat het water zo rustig is, is het een fijn strand om met kinderen te zijn.
Praia da Conceição - kleuter
Richting hotel Albatros ligt een kleine lage rotspartij waar onze kleuter op avontuur kon gaan om te klimmen en klauteren met het risico dat er een beetje zeewater langs de rotsen komt.

De mix tussen locals (in de meerderheid) en toeristen is erg prettig. Dit strand is zeker een van onze favoriete plekken.

Waar vind je Praia da Conceição

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..