Costa da Caparica – populaire badplaats bij Lissabon

In minder dan 30 minuten vanuit Lissabon lig je op het strand bij Costa de Caparica. Om bij dit strand te komen steek je de Ponte 25 Abril over, Costa da Caparica ligt namelijk aan de andere kant van de Taag, tegen de Atlantische kust aan.

Locals en toeristen

Costa de Caparica is een populaire badplaats bij de inwoners van Lissabon. Er zijn hier veel restaurant, hotels en uitgaansgelegenheden te vinden. In de zomer is het erg druk met locals en toeristen. In het naseizoen is de kans groot dat veel restaurants dicht zijn.

Costa da Caparica staat bekend als één van de populairste stranden nabij Lissabon. Het is een uitgestrekt en breed strand, elk deel heeft een andere naam. Door de neergelegde dammen wordt er onderscheidt gemaakt van de verschillende stranden.

Verschillende stranden bij elkaar

De beste stranden zijn Praia da Morena en Praia da Sereia. Deze twee stranden liggen tegen de duinen aan en je vindt een paar goede bars. De stranden liggen nog wel meer dan 5 km uit het centrum. Als je met de auto bent is het geen probleem om nog 10 minuten verder te rijden. Ben je met de bus gekomen dan is Praia do Tarquínio-Paraíso het dichtstbijzijnde strand, vanuit het centrum loop je zo dit strand op.

Zon bij Costa da Caparica

Praia da Cabana do Pescador is het populairste strand van Costa de Caparica. Hier zijn diverse strandtenten en bars te vinden. Regelmatig hoor je ergens livemuziek en zijn er tal van mogelijkheid om een massage op het strand te krijgen. Ook al is het erg populair, toch voelt het niet zo druk. Dat komt omdat het strand behoorlijk groot is. De zee is hier aantrekkelijk om een duik in te nemen!

Pão com chouriço

Verblijf je nabij het centrum en krijg je trek van het zonnen, loop dan een stukje het centrum in. Minder dan 10 minuten vanaf het strand Tarquínio-Paraíso vind je de lekkerste pão com chouriço van Costa da Caparica! Daarvoor ga je naar Restaurant A Merendeira, aan de Rua dos Pescadores 20.
Kom je niet in de buurt van Costa da Caparica, Restaurant A Merendeira vind je ook nabij Cais do Sodré
Costa da Caparica, bij Lissabon

Hoe kom je bij Costa da Caparica

Costa da Caparica is makkelijk te bereiken met de bus. Vanaf Praça de Espanha rijdt de bus naar Caparica centrum. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het strand.

Join the Conversation

7 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..

 1. says: Marlies

  Wat een goede website voor informatie over Lissabon en omgeving!
  Is het ook mogelijk om te fietsen van de Costa de Caparica (bijvoorbeeld van de camping Orbitur Costa de Caparica) naar Lissabon of is dat erg lastig?

  1. says: We Heart Lisbon

   Dank je wel voor het compliment Marlies, altijd leuk om te lezen! Fietsen is een mogelijkheid, maar hou wel in gedachten dat er (bijna) geen fietspaden zijn en je vaak de rijbaan deelt met auto’s. De automobilisten zijn het wel gewend om fietsers op de rijbaan te hebben. Het is echt een hele leuke tocht om te fietsen en dan de veerboot te nemen. Mijn voorkeur zou zijn om de veerboot bij Porto Brandão te nemen naar Belém. We zijn benieuwd naar jouw ervaring!

 2. says: belet marc

  is het mogelijk de dienstregeling van het strandtreintje te kunnen bekomen; hoe lang duurt de rit en wanneer vertrekt het in beide richtingen