Costa da Caparica: Lissabon’s uitgestrekte strandparadijs

costadacaparica strandoverzicht

In minder dan 30 minuten vanuit Lissabon kun je genieten van het strand van Costa da Caparica. Om daar te komen, steek je simpelweg de Ponte 25 Abril over, want Costa da Caparica ligt aan de overkant van de Taag, bij de Atlantische kust. Gezien de verscheidenheid aan stranden rond Lissabon is het kiezen van een bestemming voor een dag zon, zee en zand niet eenvoudig. Dit hangt af van of je afhankelijk bent van openbaar vervoer of een auto huurt, en of je wilt zonnebaden, zwemmen of surfen.

Costa da Caparica is een echt stranddorp zoals je ze kent in het buitenland, naast de mooie stranden vind je er veel eetgelegenheden, een uitgestrekte winkelstraat waar je veel spullen voor tijdens een stranddag kan kopen, maar ook leuke souvenirs.

Lokale favoriet: de eenvoudige charme van Costa da Caparica
Costa da Caparica is zeer geliefd bij de inwoners van Lissabon en trekt verrassend weinig toeristen als je bedenkt hoeveel toeristen per week Lissabon bezoeken, ondanks dat het een van de favoriete strandbestemmingen nabij de stad is. Het strand strekt zich uit over 30 kilometer stranden, die verdeeld zijn in verschillende kribben verschillende stranden krijgt, sommige met trendy bars en andere die genoeg privacy bieden voor naturisten.

costadacaparica surfen

Enkele van de beste stranden zijn Praia da Morena en Praia da Sereia, gelegen tegen de duinen en met gezellige bars. Deze stranden liggen meer dan 5 km van het stadscentrum. Met de auto bereik je ze gemakkelijk in nog 10 minuten. Praia do Tarquínio-Paraíso, het dichtstbijzijnde strand voor wie met de bus komt, ligt op een korte wandeling van het centrum. Het is heerlijk zwemmen in de zee, er zijn grote en fijne golven waar je lekker in kan duiken. Praia da Cabana do Pescador, het meest populaire strand van Costa da Caparica, biedt diverse strandtenten en bars, met regelmatig live muziek en massages op het strand. Het voelt er nooit te druk, mede dankzij de grootte van het strand. De zee nodigt uit voor een verfrissende duik.

Costa da Caparica – surfparadijs
Costa da Caparica is ook een echt surfparadijs met de heerlijke atlantische golven. Surfen bij Costa da Capariva is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot pro’s, biedt het een scala aan stranden met diverse surfcondities. Lokale surfscholen bieden lessen en verhuur, ideaal voor het aanscherpen van je vaardigheden. Naast surfen, nodigt de relaxte surfcultuur uit om in lokale bars en restaurants na te genieten. Deze mix van perfecte golven en gezelligheid maakt Costa da Caparica een top surfspot.

costadacaparicapaocomchirizo

Eerst zon, zee en dan smullen van ‘pão com chouriço’
Na een dag zonnebaden kun je in het centrum, op minder dan 10 minuten lopen van Praia do Tarquínio-Paraíso, genieten van de beste pão com chouriço bij Restaurant A Merendeira aan de Rua dos Pescadores 20. Ook nabij Cais do Sodré vind je een vestiging van dit restaurant.

Hoe kom je bij Costa da Caparica?
Costa da Caparica is eenvoudig bereikbaar met de bus vanaf Praça de Espanha in Lissabon, met een korte wandeling vanaf het centrum van Caparica naar het strand.

Voorzieningen bij Costa da Caparica

Strandwacht: Ja
Toiletten: Ja
Douches: Ja
Verhuur: Ja
Bar of Restaurant: Ja
Toegankelijk: Ja
Parkeergelegenheid: Ja
Openbaar vervoer: Ja (bus naar Lissabon)

Join the Conversation

7 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..

 1. says: Marlies

  Wat een goede website voor informatie over Lissabon en omgeving!
  Is het ook mogelijk om te fietsen van de Costa de Caparica (bijvoorbeeld van de camping Orbitur Costa de Caparica) naar Lissabon of is dat erg lastig?

  1. says: We Heart Lisbon

   Dank je wel voor het compliment Marlies, altijd leuk om te lezen! Fietsen is een mogelijkheid, maar hou wel in gedachten dat er (bijna) geen fietspaden zijn en je vaak de rijbaan deelt met auto’s. De automobilisten zijn het wel gewend om fietsers op de rijbaan te hebben. Het is echt een hele leuke tocht om te fietsen en dan de veerboot te nemen. Mijn voorkeur zou zijn om de veerboot bij Porto Brandão te nemen naar Belém. We zijn benieuwd naar jouw ervaring!

 2. says: belet marc

  is het mogelijk de dienstregeling van het strandtreintje te kunnen bekomen; hoe lang duurt de rit en wanneer vertrekt het in beide richtingen