Kraanwater in Lissabon – Kun je het drinken?

Is het water uit de kraan in Portugal drinkbaar? De locals zeggen van wel. Wat vinden wij? Nou, laten we zeggen dat we altijd wel een paar flessen van 5 liter uit de supermarkt hebben staan als we er zijn.

Hoe lekker is Portugees kraanwater?

Het water uit de kraan in Portugal is in het algemeen best drinkbaar. Het is niet meer zoals veertig jaar geleden, dat je overal bordjes não potable ziet bij de kraantjes op je vakantiebestemming.

Museu Nacional do Azulejo kraan

Ook Portugal heeft al geruime tijd een heel degelijk aanbod aan water. Maar hoe goed en vooral hoe lekker is het water uit de kraan in de regio Lissabon?

Door locals wordt beweerd dat het, het beste drinkwater in Europa is. Dat geloven wij gelijk, echter hoe lekker het is, daar hebben we daarentegen wel een mening over.

Veel chloor

In het water dat je in Portugal in het algemeen en in de regio Lissabon in het bijzonder uit de kraan krijgt zit nogal wat chloor naar onze smaak. Maar misschien zijn wij dan ook wel verwend met het water dat uit de duinen komt in Nederland.

Het water is zeker drinkbaar hier in Portugal, qua bacteriën word je er niet niet ziek van. Maar lekker, nee, dat is het volgens ons zeker niet. Daarvoor voegen ze teveel chloor toe. Dat proef je niet alleen, je ruikt het zelfs.

Als je het gaat koken voor thee of koffie, of als je het gebruikt om eten mee te bereiden dan merk je niet zo snel dat er chloor in zit. Een glaasje voor de dorst daarentegen is een ander verhaal.

En dan kunnen die Portugezen nog zo hard roepen dat hun kraanwater het beste is van heel de wereld, wij houden het hier liever bij grote flessen bronwater voor onze dorst!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..