Elektrische steps in Lissabon!

Sinds winter 2018 is het straatbeeld van Lissabon aangevuld met elektrische steps. Vooral in de meer toeristische wijken zie je ze veelvuldig voorbij komen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door We ❤️ Lisbon | Portugal (@weheartlisbon) op

Steps Cais do Sodre


In het begin kon je de steps overal in de stad vinden en kon je ze ook overal parkeren. Daar is de laatste jaar een verandering ingekomen. Het is goed om in de app te kijken waar je wel/niet mag parkeren. En in sommige wijken mag je niet meer met een step komen. De steps staan letterlijk overal in de stad, dus er één vinden is geen probleem.

Hoe werkt het? Hoe huur je nou zo’n step?

Het is eenvoudig om een step te huren.
1. Download de Lime app,
2. Laat je (credit card) gegevens achter.
3. Zoek een step op straat (of via de kaart in de app)
4. Scan de QR-code op de step met de Lime app.

Step Belem

Nu ben je klaar om de elektrische step te gebruiken.

Hoe is het om door Lissabon te rijden met een elektrische step?

Het is heel leuk om met een elektrische step door de straten van Lissabon te rijden, op volle snelheid kun je 25 km/uur halen. Een nadeel van een step is dat kleine wielen heeft en de stad vol ligt met kleine stenen. De trillingen die op het lichaam worden overgebracht door het rijden zijn soms wel wat oncomfortabel en soms ook wel moeilijk om goed te kijken. Het is niet goedkoop met een step door Lissabon rijden, voor een rit van 3 km ben je tussen de 5-6 euro kwijt.

Hoe gaat het bergop met een elektrische step?

Verwacht dan niet dat je 25 km/uur gaat, de bergen zijn stijl en soms dus ook oncortable met de stenen. Het is vaak wel sneller om met de stept te gaan, dan te lopen!

Belangrijkste voor- en nadelen van een e-step in Lissabon

Wij vinden het fantastisch om op een elektrische step Lissabon te ontdekken. Vaak leggen we ook stukjes af met onze kinderen op de step.
Dit zijn zijn pro’s en con’s voor het gebruik van een elektrische step.

Richtlijnen voor gebruik

Let goed op wat voor informatie er in je app staat. Je kan en mag niet overal met je step komen en ook niet overal parkeren. Zorg dat je de step op een verantwoorde manier parkeert.

De elektrische step is een leuke mogelijkheden om je snel te verplaatsen in Lissabon. Het is niet heel goedkoop, wel heel makkelijk en bovenal heel erg leuk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..