Coronavirus: Portugal code groen en geen quarantaine

Update: 21 mei 2022
Portugal kent een vaccinatiegraad van 98%. De kleurcode van het reisadvies voor Portugal is door het coronavirus groen. Het is mogelijk om te reizen naar Portugal. Maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland, lees hieronder welke dat zijn.

 • Alle reizigers zijn verplicht om een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs te laten zien om Portugal binnen te komen. Dit kan met een EU COVID-certificaat (DCC). Het testbewijs kan een negatieve PCR- of een antigeentestuitslag zijn die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of een PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek.
 • Bovenstaande regels gelden ook als u met de auto reist naar Portugal.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.
 • Invullen (4 dagen voor aankomst) het ‘Passenger Locator Form is verplicht
 • Verplicht mondmasker dragen in het openbaar vervoer en taxi.

Wanneer je vanuit Portugal naar Nederland (of België) reist dan hoef je bij aankomst en thuiskomst niet in quarantaine.

Het niet naleven van onderstaande maatregelen kan een boete van 5 – 500 euro opleveren.

Algemene maatregelen in Lissabon

 • 2 meter afstand houden.
 • Regelmatig handen wassen.
 • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 10 jaar) in openbare (gesloten) ruimtes zoals restaurants, musea, winkels, supermarkt.
 • Het gebruik van een masker wordt aanbevolen voor personen vanaf de leeftijd van 6 jaar, voor de toegang tot, het verkeer in of het verblijf in besloten ruimten, en telkens wanneer de door de gezondheidsautoriteiten aanbevolen fysieke afstand niet haalbaar is.

Uitgaan in Lissabon

 • Restaurants, cafés en bakkers zijn open. Vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test is noodzakelijk.
 • Nachtclus en disco’s zijn open. Vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test is noodzakelijk.
 • Musea en andere culturele instellingen zijn geopend. Vaccinatie-, herstelbewijs of negatieve test is noodzakelijk.

Winkelen in Lissabon

 • Winkels en supermarketen zijn geopend, bij grote winkels kan een mondkap verplicht zijn.
 • Winkelcentra zijn geopend.

Overnachten in Lissabon

 • Hotels zijn open. Het is verstandig om contact op te nemen met de accommodatie om alle maatregelen te weten.

Vervoer in Lissabon

 • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer.
 • Kinderen van 10 jaar en ouder zijn verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.
 • Je mag met meerdere personen in een auto (ook met personen buiten een huishouden).
 • Ascensors kunnen door iedereen gebruikt worden.

Lees hier waar aan je moet voldoen bij je terugreis naar Nederland of België.

Uitjes in Lissabon

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Lissabon

* verplicht veld


Clean & Safe badge

Toeristen in Lissabon kunnen op zoek gaan naar de blauwe met witte “Clean and Safe” badge. Deze wordt toegekend aan hotels en restaurants die aan bepaalde hygiëne-eisen voldoen en strikte veiligheidsprotocollen volgen om de verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

Join the Conversation

20 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..

 1. says: maurits

  Hi, we vliegen op lissabon, huren een auto op airport en rijden naar Aljezur, denken jullie dat we zonder ‘problemen / gedoe’ lissabon kunnen uitrijden? hebben we dan quarantaineplicht in Aljezur? weten jullie waar we hier evt info over kunnen vinden?
  dank!

  1. Hoi Maurits, momenteel is Portugal ‘ de staat van calamiteiten’, dat wil zeggen dat er maatregelen gelden. Op onze website kun je lezen welke maatregelen dat zijn, deze zijn van kracht tot 27 juni. Op 27 juni kijkt de overheid naar de situatie om de maatregelen aan te scherpen of te versoepelen. Afgelopen weekend konden inwoners van Lissabon (eo) niet uit hun gemeente reizen, dit gold niet voor toeristen. Ik ga er vanuit dat je zonder probleem kunt doorreizen. Vergeet niet om een PCR test (negatief) bij je te hebben. Wellicht is het goed om met jouw accommodatie in Aljezur contact op te nemen over hun beleid. Voor de actuele situatie in Portugal kun je de website van de overheid in de gaten houden (veelal in het Portugees).

 2. says: Eijbo

  Lissabon is net weer van code geel naar oranje gegaan. Wij zouden van over 2 weken ook een aantal dagen daarheen gaan en dan vanuit Lissabon terug naar Nl vliegen. Vanwege de quarantaine plicht is dat lastig. 1) Om de hoeveel dagen wordt gekeken welke kleur een regio heeft? 2) Hoe groot is de kans dat Lissabon volgende week weer geel is ? Neemt het aantal besmettingen nog steeds toe?
  3) Hoe groot is de kans dat de omliggende gebieden ook volgende week oranje worden (albufeira bijvoorbeeld)?

  1. Hoi Eijbo, de kleurencode hebben te maken met het aantal besmettingen en aantal testen in een land/regio. Het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaat daarbij uit van een signaalwaarde van 150 gevallen per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen.
   Portugal met ‘brandhaard’ Lissabon meldde vier dagen op rij meer dan duizend besmettingen, maar dook zondag met 941 nieuwe besmettingen weer net onder.
   Portugal heeft een voortvarende inentingscampagne: 2,5 van de 10 miljoen Portugezen zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Waardoor het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen momenteel beperkt blijft.

   De recente opleving van corona komt ongeveer een maand nadat Portugal besloot weer gasten uit de EU en Groot-Brittannië te verwelkomen. Lissabon was een belangrijke trekpleister helaas met verontrustende gevolgen. Afgelopen weekend was er een reisverbod voor de stad afgekondigd, inwoners mochten niet uit hun gemeente reizen. Helaas hebben wij geen glazen bol om te voorspellen hoe groot de kans is voor de rest van Portugal ook op oranje wordt gezet. De tijd zal dat moeten leren!

 3. says: Joeri

  Hoi

  Wij zouden van 10 tem 16/5 in Lissabon verblijven.
  Kunnen jullie ons zeggen wat de verwachte maatregelen zijn? Zal er iets te beleven zijn gezien de maatregelen? Is er zicht op opening van restaurants en terrasjes?

  Hartelijk bedankt!

  1. says: We Heart Lisbon

   Hoi Joeri, zoals het er nu uitziet kun je in Lissabon alweer vrij veel doen en beleven! Zo zijn de meeste restaurants en terrassen open tot half elf ‘s avonds, en zijn praktisch alle winkels en musea toegankelijk. Naar de kapper kan alleen op afspraak, mocht je dat willen.

   Wel gelden er iets strengere regels in de openbare ruimte: je houdt 2 meter afstand ipv 1,5 meter, en als dat niet lukt moet je een mondkapje dragen, dus ook buiten.

   Overigens is 16 mei de dag dat er mogelijk nog verregaandere extra versoepelingen verwacht worden, maar dan komen jullie net weer terug begrijp ik.

   Veel plezier!

 4. says: Michel

  Goedemorgen,

  Hoe is nu de situatie in Lissabon, kan je nog van je Stedentrip genieten met alle maatregelen?
  Onze trip staat voor eind oktober in de planning maar twijfelen sterk of we dit moeten gaan doen, buiten het feit dat je bij terugkomst in quarantaine zou moeten.
  Groet,
  Michel

   1. says: Anne

    Hoi, bedankt voor alle informatie, ik land eind okt in lissabon, alleen een beetje laat, rijden de taxi’s wel? Vroeg ik me af.

 5. says: L &T

  Beste,

  Gingen normaal eind maart naar Lissabon, toen verzet naar begin oktober . Normaal vertrek 5/10/2020 . Vermits het nog code oranje is in Lissabon en rood in Sintra dat we willen bezoeken , lijkt het ons nu niet zo leuk om te komen … Je komt tenslotte om veel te bezoeken en niet om op je hotelkamer te blijven.
  Spijtig genoeg al verschillende maal via mail contact met hotel opgenomen (Om periode nog eens te verzetten ) en geen reactie !

 6. says: Marja

  Wij hopen volgende week naar Portugal te gaan. We vliegen naar Lissabon, en halen de huurauto op en zijn weg. We brengen geen bezoek aan Lissabon.
  Op de site staat dat je bij aankomst in Lissabon niet in quarantaine hoeft, maar hoe zit dit met Nederland? Moet je in Nederland nog wel 10 dagen in quarantaine als je terug komt?

  1. says: We Heart Lisbon

   Klopt Marja, Je hoeft bij aankomst in Lissabon niet in quarantaine.

   De Nederlandse regering stelt dat als je terugkomt uit Portugal en je vliegt vanaf Lissabon, dan word je geacht in quarantaine te gaan.

   Let wel, dit is een (dringend) advies, geen verplichting.

 7. says: Dirk

  Wij vertrekken in principe op 26/09 met een vriendengroep naar Lissabon. Was reeds geboekt in januari. Maar het ziet er niet goed uit. Indien Lissabon oranje blijft, kunnen wij niet gaan. Zien jullie de situatie nog verbeteren tegen 26/09?

  1. hoi Dirk, het is lastig om te zeggen of de situatie verbetert tegen het einde van maand. Het verloop van de besmettingen is een beetje gelijk als in Nederland. Het schommelt en er zijn lokale brandhaardjes.
   Met een vriendengroep naar Lissabon is momenteel lastig, in sommige wijken in Lissabon is het niet toegestaan om met meer dan 5 mensen samen te komen, in de overige wijken in Lissabon is dat max 10 personen.

  1. Beste Koos, we wilde in het artikel juist focussen aan zaken die zijn aangepast. De hotels hoeven vanuit de overheid niet gesloten te worden. Mocht je naar Lissabon willen afreizen dan is het aan te raden om contact op te nemen met het hotel waar je een boeking hebt lopen. Het kan zijn dat het hotel dicht is.

 8. says: P. van Tongeren

  Geachte mevrouw mijnheer, als eerste wil ik u de complimenten geven voor jullie prachtige site. Wij hebben thuis al heel veel voorpret gehad met het uitstippelen van de bezienswaardigheden van Lisbon. Hopelijk vertrekken wij nog op 1 april. Met de up date zijn wij zeer attent. Proficiat!!! En nogmaals hartelijke dank. Vriendelijke groet Wilma en Peter van Tongeren