6 historische hoogtepunten in Lissabon

Wij vinden Lissabon eigenlijk één groot openluchtmuseum, vooral in het centrum van de stad kom je vele historische gebouwen tegen. Volgens de legende is Lissabon door de Griekse held Odysseus tijdens zijn lange tocht naar huis, de Odyssee, gesticht. De eerste handel ontstond rond 1200 voor Christus in de wijk Alfama.

Praca do Comercio plein, Lissabon

Alfama en Mouraria zijn de oudste wijken van de stad, wat je ook terugziet in het straatbeeld. Veel kronkelige straatjes en steegjes zijn hier te vinden, met centrale pleinen waar buurtbewoners samenkwamen. Ook vind je hier de oudste gebouwen van de stad.

Doorkijkje in Alfama, Lissabon

Wil je genieten van historisch Lissabon, dan is onderstaand een lijstje om mee te beginnen. Dit zijn onze historische hoogtepunten in Lissabon, met een redelijke nieuwkomer die eigenlijk ook niet te missen is. Ideaal dus als je voor een duik in het verleden Lissabon bezoekt.

1. Convento do Carmo

Convento do Carmo in Lissabon
Middenin de stad Lissabon vind je het Convento do Carmo, het Carmo klooster. Deze imposante ruïne laat vooral de sporen van de grote aardbeving van 1755 zien. Het is één van de oudste gebouwen in Lissabon die de grote aardbeving van 1755 hebben overleefd.

Meer over Convento do Carmo »


2. Castelo de São Jorge

Castelo São Jorge
Op de hoogste heuvel van Lissabon ligt het bekendste en oudste kasteel van Lissabon: Castelo de São Jorge. Het is één van de bekendste toeristische attracties van de stad. En zeker de moeite waard om dit kasteel te bezoeken, al was het alleen maar voor het mooie uitzicht.

Meer over Castelo de São Jorge »


3. Alfama

Miradouro Sol
De wijk Alfama ligt op één van de zeven heuvels van Lissabon, tussen Castelo de São Jorge en de Taag. Alfama is de oudste wijk van Lissabon, in de tijd van de Moorse overheersing bestond Lissabon alleen uit Alfama. Hier is de stad ontstaan en deze wijk mag dus niet ontbreken tussen onze historische hoogtepunten

Meer over Alfama »


4. Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos, Lissabon
Mosteiro dos Jerónimos met zijn imponerende uitstraling kun je niet missen in Belém. Het gebouw brengt je terug in de tijd van Vasco da Gama die in het klooster de maagd Maria bedankte voor het succes van de ontdekkingsreizen.

Meer over Mosteiro dos Jerónimos »


5. Panteão Nacional

Panteão Nacional, Lissabon
Santa Engrácia is een voormalige kerk in Alfama. In de twintigste eeuw is de kerk omgebouwd tot Panteão Nacional. Maar de bouw van de voormalige kerk startte in de tweede helft van de 16de eeuw.

Meer over Panteão Nacional »


6. Confeitaria de Belém

Pastéis de Belem, die ursprünglichen Pasteis de Nata in Lissabon
De nieuwkomer op deze historische lijst. In 1837 startten de bakkers van Confeitaria de Belém met het maken van de pastéis de nata naar een geheim recept van eieren, deeg en room.
Een bezoek aan Belém is niet compleet voordat je hier pastéis de Belém hebt gegeten!

Meer over Confeitaria de Belém »


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..