5 dingen om te doen in Lissabon in de winter

Ben jij dit jaar in de winter in Lissabon en weet je niet wat u moet doen? Lees dan verder voor een aantal uiteenlopende mogelijkheden !

Kerstboom praca commercie

1. Kerstmarkten bezoeken

Tussen november en januari worden diverse kerstmarkten in Lissabon georganiseerd, waar zowel jong als oud plezier kunnen beleven. Ontdek deze feestelijke markten verspreid over verschillende wijken, waaronder het plein bij Campo Pequeno, Rossio, en het grootste kerstmarkt Wonderland Lissabon in Parque Eduardo VII.

img 8697

2. Bezoek een museum

Hoewel de wintermaanden in Lissabon niet extreem koud zijn, kan er af en toe flink wat regen vallen. Het is handig om op regenachtige dagen een museumbezoek te plannen. Hier zijn enkele van onze favoriete musea:

Ontdek het ontstaan van het levenslied Fado in het Museu do Fado in Alfama.
Verken het openbaar vervoer in Lissabon in het Museu da Carris.
Ervaar de wereld van architectuur, kunst en technologie in MAAT.
Duik in het verhaal achter de tegels in het Museu Nacional do Azulejo.
Beleef de charme van de rode brug in het Pilar 7 Bridge Experience museum.

3. Shoppen in een winkelcentrum

In Lissabon zijn diverse “>overdekte winkelcentra te vinden, perfect om wat tijd door te brengen, zeker als het regent. Als je in januari komt, biedt dit tevens de kans om te profiteren van de uitverkoop!

4. Beste Pastel de Nata Ontdekken!

Zoek een toevlucht tegen de regen in een pastelaria of café en neem de tijd om de beste pastel de nata te ontdekken. Wij assisteren je graag bij het plannen van een route; ontdek hier onze favorieten!

Tram 28 eléctrico, Lissabon

5. Tram 28 – voor regenachtige Sightseeing!

De oorspronkelijk alledaagse tram 28, bedoeld voor de lokale inwoners, heeft zich ontpopt tot een toeristische attractie. De tram rijdt langs vele bezienswaardigheden, daarom stappen talloze toeristen aan boord. Op een regenachtige dag biedt de tram een unieke mogelijkheid voor een stadssightseeing, waar je comfortabel en droog kunt genieten van de charme van Lissabon. Klein nadeel kan zijn de beslagen ramen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..