5 dingen om te doen in Lissabon in de winter

Ben jij dit jaar in de winter in Lissabon en weet je niet wat u moet doen? Lees dan verder voor een aantal uiteenlopende mogelijkheden !

1. Bezoek een museum

Ook al is het niet heel koud tijdens de wintermaanden in Lissabon, kan het soms wel (veel) regenen zijn. Handig om op de regenachtige dagen een museumbezoek te plannen. Kleine greep van onze favoriete musea vind je hier:

 • Museu do Fado in Alfama over het ontstaan van het levenslied Fado
 • Museu da Carris het openbaar vervoer museum van Lissabon
 • MAAT van de architectuur, kunst en technologie
 • Museu Nacional do Azulejo het verhaal achter de tegels
 • Pilar 7 Bridge Experience, museum van de mooie rode brug
 • 2. Kerstmarkten bezoeken

  Tussen november en januari zijn er verschillende kerstmarkten in Lissabon waar oud en jong plezier kunnen beleven. Je vindt de kerstmarkten in verschillende wijken zoals op het plein bij Campo Pequeno, op Rossio en in Parque Eduardo VII staat het grootste kerstmarkt Wonderland Lissabon.

  3. Shoppen in een winkelcentrum

  Lissabon kent een aantal overdekte shopping centra, waar je heel wat tijd kan doorbrengen. Kom je in januari dan kun je ook gelijk profiteren van de uitverkoop!

  4. Ontdek de beste pastei de nata in een warm café

  Wil je even schuilen voor de regen, loop dan een pastelaria of café in. Wat ons betreft kun je een hele middag besteden om de beste pastel de nata te kunnen ontdekken. We helpen je graag op weg om een route te bepalen, hier lees je onze favoriete!

  5. Tram 28

  Tram 28 is eigenlijk een gewone tram die de locals vervoert naar hun bestemming. Omdat de tram langs vele bezienswaardigheden komt vind je heel veel toeristen in de tram. Heb je een regenachtige dag, neem de tram en doe een sightseeing door de stad vanuit de tram.

  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..