Lisbon Duck Store – wat een leuke kwek

Je bezoekt Lissabon voornamelijk om de mooie oude gebouwen, de sfeer van de stad en de vriendelijke mensen. En natuurlijk vanwege het lekkere eten, de mooie wijnen en andere voortreffelijke nationale likeuren. Maar dan opeens loop je tegen een heel vrolijke winkel aan: Lisbon Duck Store.

Lisbon duckstore ingang

Het concept is ons niet geheel onbekend, want in Amsterdam zijn er we middenin de Jordaan ook vaak langsgelopen. Maar deze winkel hadden we zeker niet verwacht op de rand van de wijk Alfama.

Eendjes, eendjes overal eendjes

Bij ons thuis is het groot feest als de kindjes in bad zitten en de eendenkooi met rubberen eendjes wordt opengedaan om mee te spelen in het water. Uit nieuwsgierigheid om welke eendjes er in de Lisbon Duck Store worden verkocht stapten we naar binnen.

Overzicht eendjes Lisbon Duckstore

De winkel heeft meer dan 180 verschillende eendjes, zoals astronauten, indianen, brandweermannetjes, piraatjes, opa en oma eend, bruidspaar eenden, een(d)hoorn, eendjes in de vorm van varkentjes, stewardes eendjes, Harry Potter eendjes en ga zo maar door.

Met een paar eendjes zijn leuke woordgrapjes uitgehaald. Zo staat op de doos van de Donald Trump eend “Make America Quak again”. En ook de Star Wars franchise wordt niet gespaard. Zo zien we een Pondtrooper eendje (Stormtrooper), Chewquacker (Chewbacca) en natuurlijk is Duck Vader niet vergeten.

Lisbon Ducks naamgrapjes

Portugese eendjes: CR7

Om Lisbon Duck Store te onderscheiden zijn er ook wat Portugese badeendjes. Zo zijn er eendjes met een viola de fado (Portugese gitaar), met Azulejos motief en met Elétrico 28 erop en niet te vergeten een badeend met het uiterlijk van Portugese voetbalheld: Cristiano Ronaldo.

De badeendjes zijn overigens niet heel goedkoop. De mini’s kosten 5 euro, normale eendjes 8,95 en limited editions 18,00 euro.

Waar vind je Lisbon Ducks

Adres: Rua da Madalena 54, Baixa
Openingstijden: elke dag van 09:00 – 21:30 uur

Adres: Largo Dr. António de Sousa de Macedo 6B, Santa Catarina
Openingstijden: elke dag van 09:00 – 21:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..