Embaixada – alternatief shoppen

Kom je naar Lissabon om te shoppen, dan is Embaixada zeker een plek die je niet mag overslaan.

Embaixada achteringang

Momenteel wordt dit prachtige gebouw gebruikt als concept store met vele (pop-up) winkels, volgens locals een van de betere plekken in Lissabon om onbekende merken te ontdekken.

Embaixada Concept store

Van oudsher is Embaixada een oud paleis, Palacete Ribeiro da Cunha. Wat tegenwoordig is omgetoverd tot een concept store.

Embaixada toren

Het paleis is niet te missen als je de wijk Príncipe Real gaat ontdekken. Tegenover het park Jardim do Principe Real valt het neo-Moors gebouw direct op.

De sfeer is kitsch maar erg smaakvol, het interieur is nog helemaal intact zoals het in de 19de eeuw was.

Embaixada popupstore kleding

In elke kamer vind je een andere (pop-up) winkel van Portugese origine, wat het shoppen (of alleen kijken) erg divers maakt. Embaixada biedt producten op het gebied van interieurinrichting, mode, papierwinkel, winkels voor babykleding, sieraden & accessoires, make-up, parfum & zeep.

Embaixa wooninrichting

Ook al wanneer je alleen van plan bent om even naar binnen te gluren, dan wordt je vast en zeker door het mooie trappenhuis tussen de begane grond en de eerste verdieping naar binnen gelokt.

Embaixada trappenhuis

Expositieruimte

Voor artiesten is het mogelijk om van een tijdelijke expositieruimte gebruik te maken op de 1e verdieping. Vrijwel altijd is er een interessante expositie die gratis te bezoeken is.

Embaixada expositie
Dat niet alleen het verkopen van mooie producten centraal staat, spat er vanaf in Embaixada. Door de mix van (pop-up) winkels, een restaurant (Atelho Real) op de 1e verdieping, een gin bar (Gin Lovers) met gelegenheid om buiten te zitten maakt Embaixada ook een ontmoetingsplaats.

Embaixada omschrijft zichzelf als ’Português shopping gallery’ en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Het is een fijne plek om te ontdekken en de winkels te bezichtigen. Maar vergeet vooral niet om ook van het paleis zelf te genieten en rond te dwalen in het paleis zelf.

Embaixada ingang

Waar vind je Embaixada

Adres: Praça do Príncipe Real 26, Príncipe Real
Openingstijden:
Winkels: elke dag: 12:00 – 20:00 uur.
Expositieruimte en restaurants: zondag – woensdag: 12:00 – 00:00 uur | donderdag – zaterdag: 12:00 – 02:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..