Cerâmicas na Linha – authentieke keramiek

Soms ontdek je een winkel waarbij het gevaarlijk is om naar binnen te lopen. Zoals de keramiek winkel Cerâmicas na Linha.
Voordat ik over de drempel van de winkel stap, spreek ik met mezelf een bedrag af dat ik mag uitgeven.

Ceramicas na linha Logo

Want voordat ik het weet kan ik niet kiezen uit alle mooie bakjes, schalen en borden en neem ik maar alles om de keuzestress zo laag mogelijk te houden. Dat is niet goed voor mijn portemonnee en daarnaast kunnen de keukenkastjes straks niet meer dicht.

Authentieke keramiek

Cerâmicas na Linha verkoopt authentieke keramiek, niet het goedkope namaak spul wat je in de meeste souvenirwinkels vindt.

Ceramicas na linha - Luza hoek

Ze kopen hun producten bij zes verschillende fabrieken die gespecialiseerd zijn in het maken van keramische producten. Deze fabrieken staan door heel Portugal. De verkoopster benadrukte dan ook dat alle producten in Portugal gemaakt zijn.

Grote selectie keramiek

Dat Cerâmicas na Linha hun producten bij zes verschillende fabrieken koopt is de reden dat ze zo’n grote selectie van keramieke spullen kunnen aanbieden. Er is veel variatie in hun producten. Reken dus maar dat je wat tegenkomt dat je wilt hebben!

Ceramicas na linha - overzicht winkel

Betalen per kilo

Wanneer je in de winkel rondloopt valt gelijk op dat er twee opties zijn om te betalen, afhankelijk van het product dat je wilt kopen. Een product kan worden aangeboden preço por peça (per stuk ) of per kilo. Wanneer het per kilo is, dan wordt het afgewogen bij de kassa.

Ceramicas na linha stelling kast

Gelukkig (voor mij) zijn er twee stellingen met licht beschadigde producten die per stuk worden verkocht voor slecht 3 euro. Vaak is er een klein stukje keramiek van een bord of een schaal af, waardoor ze het niet voor de normale prijs kunnen verkopen. De beschadigingen vallen mee en de spullen zijn zeker nog heel mooi om te kunnen kopen.

Het liefst koop ik alles in deze stellingen, maar dan denk ik aan mijn handbagage (en het met mezelf afgesproken budget, én de uitpuilende keukenkastjes) en wat er allemaal ingepakt moet worden met het reizen met twee kinderen. Gelukkig kan ik mezelf inhouden.

De buit

Ik besluit een waterkan en een serveerbord met azulejos-motief te kopen. Van beiden zijn een klein stukje af. Bij het serveerbord wordt door mijn Portugese vriendin een oplossing geboden: het stukje aanstippen met wat blauwe nagellak en niemand die ziet dat er een stukje af is. Lifehack!

I heart keramiek

Zoals je begrijpt hou ik erg van keramiek, vooral met een azulejos-motief erop. Maar goed dat ik de stellage met de beschadigde spullen had gevonden. Zo komen de keukenkastjes niet overvol en hou ik ook nog wat geld over. Ik denk dat ik nog even langs een pastelaria ga.

Ceramicas na Linha - blauwe keramiek

Waar vind je Cerâmicas na Linha

Adres: Rua Capelo 16, Chiado
Openingstijden: maandag – zaterdag: 10:00 – 20:00 uur | Zondag 12:00 – 20:00

Ze hebben ook een winkel in Oeiras, voor als je buiten Lissabon verblijft.
Adres: Rua Doutor José da Cunha 20B
Openingstijden: maandag – zaterdag: 10:00 – 20:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..