Centro Vasco da Gama – favoriet bij winkelende locals

Portugezen zijn dol op grote winkelcentra. Feit. Alleen al in en rondom Lissabon vind je er zeker vier die tot de categorie “hele grote centro commercial” behoren. Daar is Centro Vasco da Gama er eentje van.
Vasco da gama shopping mall
Het winkelcentrum Centro Vasco da Gama heeft vergeleken met de andere vier zeker weten de meest toffe locatie, namelijk in Parques das Nações. Daardoor is het vooral populair in het weekend, wanneer hele Portugese gezinnen naar het Oceanário de Lisboa gaan, of één van de andere attracties hier in de buurt.

Meer dan 160 winkels

Dit grote winkelcentrum telt meer dan 160 winkels. Je vindt er de grote winkelketens zoals C&A, H&M, Bershka en Mango, maar ook de wat kleinere typische Portugese winkels kun je hier vinden. Verder is er een megagrote Continente supermarkt te vinden op de begane grond.

Op de foodcourt op de derde verdieping kun je natuurlijk lekker eten, maar vooral ook genieten van het uitzicht op de waterkant van Parques das Nações. De inpandige bioscoop heeft zes zalen, en daarnaast is er ook een fitnessclub in het winkelcentrum.

Niet alleen voor toeristen

In 2009 gingen de deuren van Centro Vasco da Gama open. Vanaf het begin komen veel mensen uit de omgeving en mensen uit steden zoals Loures hier hun wekelijkse boodschappen doen.

Centro Vasco da Gama is een perfecte mogelijkheid om winkelen te combineren met leuke dingen, zoals een bezoek aan bijvoorbeeld het Oceanário de Lisboa, de MEO arena, de Teleférico, of het Pavilhão do Conhecimento.

In de parkeergarage onder Centro Vasco da Gama is plek voor ongeveer 2600 auto’s. Het winkelcentrum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: station Estação do Oriente ligt meteen aan de overkant van de weg.

Waar vind je Centro Vasco da Gama

Adres: Avenida Dom João II 40, Parques das Nações
Openingstijden: elke dag 09:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..