Centro Comercial Amoreiras – futuristisch winkelcentrum

Het eerste overdekte winkelcentrum van Lissabon, Centro Comercial Amoreiras, werd geopend in 1985. Het futuristische gebouw met drie gelijke torens is daarmee ook een van de lelijkste gebouwen van Lissabon.

Centro Comercial Amoreiras - etage

De architect baseerde het ontwerp op het Braziliaanse concept van winkelcentra: veel kleine ingangen waardoor het makkelijk gemaakt wordt om binnen te komen. Ieder natuurlijk zijn smaak, maar wij zijn blij dat dit winkelcentrum niet meer richting de Taag staat. Dat had toch wel het mooie aanzicht van Lissabon anders gemaakt.

Shop till you drop

In Centro Comercial Amoreiras vind je meer dan 250 winkels en 50 restaurants, een wellness center en een sportschool. Je kunt hier terecht bij veel prestigieuze merken zoals Chanel, Apple, Rolex en Calvin Klein. Maar ook voor een kleiner budget zijn er de winkels van Zara, Bershka en Mango.
Centro Comercial Amoreiras - trap
Bij de locals is Centro Comercial Amoreiras nog steeds favoriet. Het is de ideale plek voor diegenen die serieuze retail-therapie zoeken. Het winkelcentrum is makkelijke toegankelijk, het is chique ingericht en bevindt zich in een centraal deel van de stad. Het serviceniveau is daarbij net iets beter dan dat van andere winkelcentra in de Lissabon.
Centro Commercial Amoreiras - gang
Ondanks dat Centro Comercial Colombo het winkelcentrum in Amoreiras in omvang overtroffen heeft, en Centro Comercial Vasco da Gama Center veel populairder is, heeft Amoreiras meer een exclusief gevoel.

Amoreiras-complex

Het winkelcentrum is slechts een deel van het grote Amoreiras-complex. In de drie torens met hun met spiegels beklede façade zitten verder veel kantoren en luxe appartementen. Bij de opening van het complex waren de torens hun tijd ver vooruit vanwege de kolossale postmoderne stijl.
Centro Commercial Amoreiras - torens

Amoreiras 360º Panoramic View

In Amoreiras Towers nummer 2 vind je de hoogste uitkijkpunt in de stad. Dit observatiedek is 174 meter hoog en zoals de naam ook doet vermoeden kan je 360º over de stad heen kijken. Voor ons de echte trekpleister van ons bezoek aan Centro Comercial Amoreiras.
Centro Comercial Amoreiras - view

Zoveel meer te zien in de omgeving

Ook al komen de meeste toeristen niet verder dan Alfama, Chiado, Baixa en Bairro Alto is het zeker de moeite waard om richting Centro Comercial Amoreiras te gaan. Niet alleen om het lelijkste gebouw van Lissabon te bekijken, maar ook zijn er vele bezienswaardigheden in de buurt of op de route.

Vanaf Praça de Luís de Camões neem je elétrico 24, langs Jardim do Príncipe Real, Rato, Mae d’Agua en Jardim de Amoreiras. Bij de halte Rua Amoreiras stap je uit en dan is het nog een kleine 10 minuten lopen.
Vanaf Centro Comercial Amoreiras is het ook slechts 10 minuten lopen naar Águas Livres Aqueduct.

Hoe kom je bij Centro comercial Amoreiras

Adres: Avenida Engenheiro Duarte Pacheco, Amoreiras
Openingstijden: dagelijks van 10:00 – 23:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..