Caza das Vellas Loreto – oudste winkel van Lissabon

De kaarsenwinkel Caza das Vellas Loreto is één van de oudste winkels in Lissabon.

Caza das Vellas - magazijn

Klein winkeltje, enorm magazijn

De winkel is geopend in 1789 en aan het uiterlijk van de winkel is sinds de opening weinig veranderd. De kaarsenwinkel is al zeven generaties in handen van dezelfde familie.

Wanneer je de winkel binnenstapt komt de geur van bijenwas je tegemoet en voordat je het weet sta je mooie kaarsen uit te kiezen voor thuis.

Caza das Vellas - entree

Het is een klein winkeltje, wanneer er meer dan 5 mensen in staan wordt het al een beetje krap.

Dat komt vooral door de houten toonbank. De verkoopsters bedienen je vanachter de toonbank. Zij helpen je geduldig bij het maken van een keuze.

In de hoge houten kasten zijn verschillende vormen en soorten kaarsen uitgestald.

Onder de klok is een opening naar het enorme magazijn, vanuit de winkel kan je een blik in het magazijn werpen. Het lukt niet om alles te zien, het pand is erg diep.

Caza das Vellas - klok

Handgemaakte kaarsen

Alle kaarsen worden handgemaakt en ontworpen. Caza das Vellas Loreto gaat met de tijd mee. Zo maken en verkopen zij geurkaarsen en op verzoek van klanten worden er nieuwe modellen geïntroduceerd.

Caza das Vellas - paaseieren

Hoofdleverancier straatlantaren

Ruim 50 jaar geleden waren er vele kaarsenwinkels in Lissabon, Caza das Vellas Loreto is de enige overgebleven kaarsenwinkel.

Caza das Vellas Loreto is altijd één van de meest populaire kaarsenwinkels geweest. Vroeger waren zij verantwoordelijk om alle lantaarnpalen in Lissabon te voorzien van kaarsen (echte kaarsen stonden hierin, die elke avond handmatig werden aangestoken). Daarnaast zorgden zij ook voor het licht in het Teatro Nacional.

Tegenwoordig zijn kaarsen voor diverse gelegenheden hun core business. Religieuze kaarsen, verjaardag kaarsen en ook voor de feestdagen zoals Kerst en Pasen hebben zij speciale kaarsen.

Caza das Vellas - Religeuze kaarsen

Wij konden de verleiding niet weerstaan en namen een paaskuiken en paasei mee.

Caza das Vellas - kuiken en ei

Waar vind je Caza das Vellas Loreto

De winkel is makkelijk te missen, als je niet weet waar je Caza das Vellas Loreto kan vinden. Caza das Vellas Loreto vind je in de Chiado, vlakbij Bairro Alto.

Adres: Rua do Loreto 53, Chiado
Openingstijden: maandag – vrijdag: 09:00 – 19:00 uur, zaterdag 09:00 – 13:00 uur en zondag gesloten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..