Campo Pequeno – stierenarena

Midden in de stad ligt de stierenarena Campo Pequeno. In Portugal worden nog altijd stierengevechten gehouden.

Campo pequeno - voorgevel
Deze plek is veel meer dan een stierenarena, vaak worden hier (grote) concerten gehouden.

Moorse façade

De gevel is vrij opvallend met de neo- Moorse gevel uit de 19de eeuw. Het is niet alleen de stijl maar ook de rode kleur van het steen en de groene torens op het dak. Alleen al het gebouw is prachtig om te aanschouwen.
Campo Pequeno - zijgevel

Stierenvechten in Portugal

Mocht je geïnteresseerd zijn om een stierengevecht bij te wonen dat kan alleen op donderdagavond (van 22 -01 uur, vanaf Pasen tot oktober.

Het stierenvechten gaat anders dan in de meeste landen waar stierenvechten legaal is. Het begint met een ruiter op een paard die met speren de stier aanvalt. Het gaat hier vooral om de sierlijke bewegingen van de ruiter. Daarna betreedt een man met een roze cape de arena om de stier uit te lokken. Als laatst verschijnen oito forcados, of acht vrijwilligers, die een rechte lijn maken. De stier wordt uitgedaagd om de acht forcados aan te vallen. Het idee is dat alle forcados aan de horens, nek, eigenlijk de hele stier gaan hangen.

Het is bij wet verboden om een stier in de arena te doden. Na een gevecht moet de stier vaak nog drie uur wachten totdat zij worden gedood.
Er zijn vele protesten in Lissabon tegen het stierenvechten, maar de traditie blijft overeind voor 1 keer per week. Campo Pequeno is de enige plek in Lissabon waar nog stierengevechten worden gehouden.

Je kunt de arena ook bezoeken zonder een gevecht te hoeven bijwonen.

Winkelen

Onder de arena is een winkelcentrum, het winkelcentrum heeft 60 winkels, 20 restaurants en 8 bioscoop zalen.

Het winkelcentrum is goed toegankelijk voor als je slecht ter been bent of met een kinderwagen op pad bent.
Campo pequeno - winkelcentrum
De bekende en grote merken vind je niet in dit winkelcentrum. Wij vinden winkelcentra altijd wel wat treurigs hebben, maar van deze werden wij wel heel treurig. Locals komen hier graag (misschien omdat het kleinschalig is – ook al zit er wel een gigantische supermarkt).

Wil je naar de bioscoop dan is dit wel een fijne plek. Bijna alle films worden Portugees ondertiteld (en dus in de oorspronkelijke taal vertoond).

Park voor de arena

Wil je met locals een praatje maken dan is het kleine parkje met een paar bankjes een mooie gelegenheid.
Campo Pequena - park
Heb je trek? Dan kan je bij restaurants die in de arena zitten terecht. Restaurant Carnalentejana is wat ons betreft een echte aanrader!

Waar vind je Campo Pequeno

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..