Shoppen in Lissabon

Lissabon is, net als de meeste Europese hoofdsteden, bij uitstek geschikt als je op zoek bent naar een plek om eens lekker te gaan shoppen! Zowel qua aanbod als qua prijs zul je versteld staan van wat Lissabon te bieden heeft.

De beste plekken om te winkelen in Lissabon

Lissabon kent een heel uitgebreid aanbod als het gaat om winkelen. Je vindt hier zowel grote shopping malls als authentieke winkelstraatjes met kleine winkeltjes waar lokale producten te krijgen zijn.

Klaar met shoppen? Dan zijn dit volgens ons de leukste plekken in Lissabon (en omgeving) om te ontdekken!

We laten onze favoriete plekken zien, zoals

Vasco da gama shopping center

Onze favoriete winkels

Winkelcentra

Winkelstraten

Shoppen rondom Lissabon

Wil je toch nog wat meer weten? Geen probleem. Hier volgen een paar vragen die we vaak horen over shoppen in Lissabon.

 

Wat is het grootste winkelcentrum in Lissabon?

Het grootste winkelcentrum in Lissabon is zonder twijfel Centro Colombo. Er wordt zelfs gezegd dat het het grootste winkelcentrum in Europa is.

 

Waar kun je het beste shoppen in het centrum van Lissabon?

Als je pal in het centrum op zoek bent naar leuke winkels dan is Rua do Carmo waarschijnlijk je beste optie. Net om de hoek bij Rossio, en handig gelegen tussen de Baixa en de Chiado in!

 

Welk winkelcentrum mag je niet missen in Lissabon?

Dit is natuurlijk erg persoonlijk maar ik zou zeker Centro Comercial Amoreiras niet willen missen. Het is een puike shopping mall maar het klapstuk is zeker weten het uitzicht vanaf het observatiedek op 174 meter hoogte. Dat moet je gezien hebben!

 

Wat is de beste plek voor alternatieve winkeltjes?

Voor “off the beaten path” winkeltjes ga je naar Embaixada. In dit prachtige en statige oude gebouw vind je allerlei leuke pop-up winkeltjes. Een andere optie is natuurlijk LX Factory, wat naast horeca en art galleries ook een behoorlijk aantal winkeltjes met alternatief aanbod heeft.

 
Uiteraard zijn er nog veel meer leuke plekjes om te winkelen in Lissabon. We hebben al een paar winkelcentra, winkelstraten en aparte winkels beschreven. Hieronder vind je ze allemaal.

Veel winkelplezier!

 


 
 

Campo pequeno - voorgevel

Campo Pequeno – stierenarena

Midden in de stad ligt de stierenarena Campo Pequeno. In Portugal worden nog altijd stierengevechten gehouden. Deze plek is veel meer dan een stierenarena,…