Pink Street – rua Nova do Carvalho

Rua Nova do Carvalho, bij toeristen beter bekend als Pink Street. Momenteel is het één van de bekendste en meest favoriete uitgaansgebieden van locals, maar je vindt er ook toeristen. De bars in Bairro Alto sluiten eerder dan in Rua Nova do Carvalho, waardoor het hier vaak tot in de kleine uurtjes (of vroege ochtend) gezellig is.

Rua Nova do Carvalho ligt in de wijk Cais do Sodré, voor een lange tijd was deze buurt een van de achterstandswijken in Lissabon. Een plek voor bruisende bordelen en dronken zeemannen. Maar sinds 2011 heeft Cais do Sodré een make-over gekregen. De hoofdstraat Rua Nova do Carvalho kreeg een roze loper (vandaar de bijnaam “Pink Street”), wat uitnodigt om de vele bars en eetcafés te bezoeken in de straat. Overdag is het hier rustig, maar na middernacht staat de straat helemaal vol met mensen die buiten een drankje nuttigen.

Dit zijn onze favoriete bars in de straat

Music Box
Onder de bogen van de brug vind je volgens de locals één van de betere podiums met een uiteenlopend spectrum van muziek: van jazz naar rock, indie naar metal. Vanaf middernacht wordt hier door DJ’s alles van house tot aan techno gedraaid. Kortom, ben je een muziekliefhebber, check dan de website van Music Box wat er speelt. Voor max. 15 euro heb je een kaartje.

De ingang van Music Box is onder de brug, waardoor het een grotachtig idee geeft.

Adres: R. Nova do Carvalho 24, 1200-014 Lisboa, Portugal
Openingstijden: Elke dag (behalve zondag) geopend van 23:00 – 06:00 uur.

Povo
Op dinsdag – woensdag – donderdag en zondag kun je in Povo genieten van fado zoals het hoort. In Lissabon kun je veel fadorestaurants vinden, maar vaak zijn deze erg toeristisch. Mijn advies is om de wat meer underground tentjes te zoeken, zoals Povo en in Bairro Alto Tasca do Chico.

Vooral jonge fadista (fadozangers en -zangeressen) krijgen hier een podium, dus wie weet aanschouw je het aankomende talent van Portugal. Bij Povo kan je van fado genieten en dat combineren met petiscos (tapas). Wil je hier heel graag heen, vergeet dan niet te reserveren (of kom vroeg), er zijn niet veel tafeltjes.

Adres: R. Nova do Carvalho 32-36, 1200-292 Lisboa, Portugal
Openingstijden: Elke dag geopend van 18: 00 – 04:00 uur (maandag tot 02:00 uur en zondag tot 00:00 uur)

Sol e Pesca
Bij binnenkomst is het niet moeilijk om te raden wat Sol e Pesca vroeger was. Meer dan 20 jaar geleden konden zeevaarders hier terecht voor hun visspullen. De huidige eigenaar heeft deze sfeer in ere gehouden door een visrestaurant te beginnen met conservas (ingeblikte vis) en zeevruchten.

Restaurant Sol e Pesca, Pink Street, Lissabon

Ook bij deze bar is het idee om kleine hapjes te eten. Hou je niet van vis, dan is het beter om ergens anders te eten. Er zijn trouwens niet veel zitplaatsen en reserveren is helaas niet mogelijk.

Adres: R. Nova do Carvalho 44, 1200-014 Lisboa, Portugal
Openingstijden: Elke dag (behalve zondag) geopend van 12:00 – 00:00 uur.

Pink Street in 4 vragen

Welke soorten bars en eetcafés vind je in Pink Street?

In Pink Street vind je een gevarieerd aanbod aan bars en eetcafés. Van trendy cocktailbars tot gezellige terrassen en restaurants met Portugese specialiteiten. Je zult je er altijd wel vermaken, of je nu op zoek bent naar een rustige borrel of een avond vol dans en muziek.

Is Pink Street veilig?

De sfeer in Pink Street is over het algemeen gezellig en uitbundig. Zeker in het weekend kan het er erg druk worden, maar dat draagt juist bij aan de levendige sfeer. Onveilig is het er niet, maar het is altijd wel verstandig om je spullen in de gaten te houden.

Wat is er te zien in de buurt van Pink Street?

In de omgeving van Rua Nova do Carvalho vind je nog diverse andere leuke wijken en bezienswaardigheden. De wijk Bairro Alto is vlakbij, net als de Time Out Market, waar je diverse Portugese specialiteiten kunt proeven.

Hoe is de bereikbaarheid van Pink Street?

Pink Street is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tramlijn 25 stopt vlak om de hoek in Rua de S. Paulo en metrostation Cais do Sodré ligt ook op loopafstand. Door Rua do Alecrim, de straat waar Pink Street onderdoor kruist, rijdt een aantal buslijnen zoals de 202 en de 758.

Tip: Wil je de drukte vermijden, ga dan op een doordeweekse dag naar Pink Street. Overdag is het er dan lekker rustig en kun je op een terrasje genieten van de zon en de Portugese sfeer.

Waar vind je Pink Street

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..