Rua do Carmo – van Rossio naar Rua Garrett

De Rua do Carmo ligt in het centrum van Lissabon; vanaf Rossio loop je de straat omhoog naar Rua Garrett. Halverwege de straat staat een groene oude auto waar je de eerste klanken van Fado zult herkennen. Je kan hier cd’s kopen om thuis nog eens naar te luisteren. Wij Hollanders hebben smartlappen, Portugezen hebben Fado.

Fado-auto Rua Do Carmo

Deze groene fado-wagen, aan het begin van de Rua Do Carmo, speelt non-stop fadomuziek.

Winkels

In de straat vind je vele winkels naast de bekende internationale winkelketen zoals de Footlocker, H&M, Nespresso, Levis maar er zijn ook veel typische Portugese winkels te vinden die souvenirs verkopen of typische Portugese haakwerken bij Rezentos (begin van de straat).

Loop je van Rossio naar Rua Garrett dan zie je halverwege aan de linkerkant Elevador de Santa Justa. Kijk je verder omhoog dan zie je de loopbrug waar je overheen loopt als je de Elevador de Santa Justa neemt.

Heb je zin in een ijsje stop dan bij Santini voor één van de lekkerste ijsjes van de stad.

Food court Armazéns do Chiado

Aan de overkant bij Santini is het winkelcentrum Armazéns do Chiado.
Armazensdochiado chiado
Hier vind je 54 winkels en een food court. Het winkelcentrum is na de brand in 1988 herbouwd door de bekende Portugese architect Siza Vierira.

Ben je bovenaan Rua do Carmo aangekomen voor de ingang van winkelcentrum Armazéns do Chiado, sla dan rechts af Rua Garrett in.

Waar vind je de Rua do Carmo

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..