Ribeira das Naus – naar het strand in Lissabon

Ben je op zoek naar verkoeling tijdens de warme zomerdagen, maar je bent net te kort in Lissabon om uitgebreid naar het strand te gaan? Geen paniek! Pak je strandhanddoek en ga naar Ribeira das Naus!

Ribeira das Naus - richintg comercio
Ribeira das Naus is de boulevard langs de rivier de Taag tussen Praça de Comercio en Cais do Sodré.

Boulevard langs de Taag

In 2013 is de herontwikkeling van Ribeira das Naus gestart – het vernieuwen van het oude havengebied duurde langer dan verwacht maar anno 2018 is dit een hele fijn plek om van de zon te genieten.

Ribeira das Naus - :quiosque
Als je bij Cais do Sodré de boulevard in de richting van het oosten oploopt, kan je zitten aan de kade en genieten van het mooie uitzicht van Ponte 25 de Abril en de wijk Almada, aan de andere kant van de rivier de Taag. Wanneer je verder loopt, net na Quiosque Ribeira das Naus beginnen de trappen die afdalen naar het water en die heel erg uitnodigend zijn om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon.

Ribeira das Naus zonnen
De treden lopen tot aan Ministério do Mar (ministerie van de zeevaart), om vervolgens met een kleine en korte brug weer op de kade te lopen.

Bij Praça de Comércio loopt de boulevard over in Cais das Colunas, de trappen met de zuilen die vroeger tot een van de belangrijkste toegangspoort tot de stad hoorden.
Ribeira das Naus Cais das Colunas
Aan de andere kant van de weg is een park gemaakt, waar je iets hoger ligt dan de rest. Vanaf hier heb je een goed overzicht over de boulevard.

Ribeira das Naus park voor ministerie
Handig om te weten is dat er onder een grasveld (van het park) een toilet is, neem wel een muntje van 50 cent mee om toegang te krijgen).

Kleurrijke sculpturen aan de waterkant

Nabij Praça de Comércio vind je kleurrijke sculpturen aan de waterkant. Dit is het werk van twee gepensioneerde kunstenaars, Míro en Pédro, die elkaar hier in 2016 ontmoetten.
Ribeira das Naus - overzicht kunst
Twee jaar later zijn zij niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van de stenen in de Taag maken zij kunstwerken: Pédro schildert de stenen en Míro balanceert ze. Het eindresultaat is een fraai stukje vakmanschap.
Ribeira das Naus - kunst miro
Ze creëren sculpturen met verschillende dimensies, vormen en kleuren. Of zoals ze het zelf omschrijven: het gaat altijd om een “gebalanceerd beeld met een vleugje van hun magie en de magie van steen”.

Míro en Pédro zijn dagelijks hier te vinden om nieuwe sculpturen te maken en de sculpturen die gedurende de nacht kapot gegaan zijn te maken.
Ribeira das Naus kunst Pedro
Hun werk is echt heel interessant, het kan zomaar voorkomen dat er luid geapplaudisseerd wordt door een groepje omstanders of, beter gezegd, bewonderaars.

Zwemmen niet toegestaan

Hoe verleidelijk het ook kan zijn op warme dagen, zwemmen in de Taag is niet toegestaan. Je kan langs de waterkant fijn zonne,- en pootjebaden maar het is verboden om te zwemmen.
Ribeira das Naus - strand
De Taag is nog altijd een veel bevaren rivier waar grote vrachtschepen doorheen varen. Daarnaast moet je je ook afvragen hoe schoon de Taag is, niet heel erg om lekker in te zwemmen.

Eten en drinken langs de waterkant

Net zoals door heel Lissabon, kom je ook bij Ribeira das Naus veel barretjes tegen. Halverwege de boulevard vind je Quisque Ribeira das Naus en ga je meer richting Cais do Sodré heb je ook meer restaurants om uit te kiezen.

Op de kade staan overal kleine kraampjes met cocktails of fruitsapjes.

Waar vind je Ribeira das Naus

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..