Praça dos Restauradores – van Baixa naar Marquês de Pombal

Restauradores

Het kan zijn dat Praça dos Restauradores je helemaal niet opvalt als je eroverheen loopt en dat is zeker niet zo raar. Het ligt ten zuiden van Avenida da Liberdade en aan beide zijdes zijn er bushaltes en rijbanen die richting de Taag gaan.

Het ziet er niet specifiek als plein uit, vooral als je net over Rossio bent gelopen. Echter is dit wel een belangrijk plein in de geschiedenis van Lissabon. Na de aardbeving van 1755 werd dit plein als startpunt beschouwd van de uitbreiding van de stad naar het noorden.

Onafhankelijkheid van Portugal

Het is een van de drukste gebieden van de stad, het verbindt de Baixa Pombalina met Praça Marquês de Pombal. Praça dos Restauradores is opgericht ter herinnering aan de onafhankelijkheid van Portugal in 1640.

Tip: op Praça dos Restauradores vind je ook de hop-on hop-off bussen. Wil je Lissabon op een leuke en makkelijke manier verkennen, koop dat hier je buskaart.

Opvallend is de obelisk in het midden van het plein. Op de sokkel van de obelisk staan twee bronzen figuren die de overwinning en de vrijheid voorstellen.

Gebouwen op het plein

Rondom Praça dos Restauradores staat een aantal statige en historische gebouwen, waaronder het Palácio Foz, een prachtig 18e eeuws paleis dat helaas gesloten is voor het publiek. Alhoewel, er is een uitzondering: een kleine ruimte op straatniveau waar je een vestiging van Ask me Lisboa vindt.
Restaudores avenida
Ook de kabeltram Ascensor da Glória, die dit deel van de stad verbindt met Bairro Alto, begint op Restauradores. Tegenover de obelisk is het ‘Hard Rock Café‘ van de stad, gevestigd in een voormalig theater en altijd vol met toeristen.

Vergeet vooral niet om de prachtige mozaïek op Praça dos Restauradores te bewonderen. Onder het plein vind je een metrostation en op nog geen 3 minuten lopen ben je bij Rossio treinstation. Daar vlakbij is ook de ingang naar de grote parkeergarage onder het plein, Estacionamento Restauradores. Deze parkeergarage is 24 uur per dag geopend en biedt zorgeloos parkeren op een centrale plek.

 

Waar vind je Praça dos Restauradores

Koop je Hop-on Hop-off kaart hier

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..