Praça do Comércio – theater van de Anjerrevolutie

Als je op het plein Praça do Comércio bent, ga dan eens in het midden staan bij het standbeeld van Jozef I, pas dan merk je echt hoe immens groot dit plein is. Door de jaren heen hebben hier talloze optochten, festiviteiten en in de vorige eeuw terechtstellingen plaatsgehad. Een van de belangrijkste gebeurtenissen op dit plein was in 1974, toen verzamelden zich duizenden mensen op het plein tijdens de Anjerrevolutie dat het dictatoriale regime omverwierp.

Praca do Comercio plein, Lissabon

Tegenwoordig is Praça do Comércio (dat is Portugees voor Plein van de Handel) volledig autovrij. Zowel aan de zuid- als aan de noordzijde van het plein lopen druk bereden wegen.

Arco da Rua Augusta

Aan de noordkant van het plein vind je het monumentale Arco Triunfal da Rua Augusta, de triomfboog die toegang biedt tot de stad via de Rua Augusta. Die straat loopt door de Baixa zo naar dat andere monumentale plein: Rossio.

Cais das Colunas (zuilenpier)

Het plein grenst aan de zuidkant aan de Taag. Wanneer je de straat oversteekt naar de Taag kom je bij een pier met brede trap. Deze trap vormt al eeuwen een belangrijke toegang tot de stad. Je hebt hier een wijds uitzicht over de Taag en dit is dan ook een zeer geliefde plek om te genieten van de zon met een lekker drankje.

Op het plein vind je aan de oost- én aan de westkant de VVV van Lissabon, Ask me Lisboa.

Waar vind je Praça do Comércio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *