Miradouros – Lissabon’s mooiste uitkijkpunten

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels waardoor er altijd wel ergens een plek te vinden is met het mooiste uitzicht over de stad.

De miradouros (uitkijkpunten) zijn vaak betegeld met azulejos (Portugese tegels). Niet alleen toeristen zijn hier te vinden, de Lisboetas komen ook graag van het uitzicht genieten.

Naast families komen ook verliefde stelletjes graag naar deze romantische plekken. Zowel overdag als ’s avonds is het de moeite waard om één van deze miradouros te bezoeken.

Uitzicht over de witte stad

De miradouros zijn gratis toegankelijk en kennen geen openingstijden. Veelal is er een café of barretje aanwezig. Je bent trouwens niet verplicht om hier een drankje te nuttigen.

Lissabon wordt vaak de witte stad genoemd. Waarom? dat kun je je afvragen als je over Lissabon uitkijkt. Vanaf een miradouro zie je bijna alleen maar rode bakstenen op de daken liggen. Maar wanneer je goed kijkt en als de zon fel schijnt lijken de pastelkleurige gebouwen wit.

Kijk maar eens goed naar de bekenste bezienswaardigheden zoals Sé de Lisboa, Torre de Belém deze zijn gebouwd van lichtbruin of geelachtige stenen, dat in het volle zonlicht als wit oogt.

Onze favoriete miradouros

Volgens ons zijn dit de mooiste miradouros. Alle onderstaande miradouros zijn bereikbaar met elétrico 28.

Tram bij Praça Luís de Camões, Lissabon

Miradouro da Graça

In de gelijknamige wijk ligt Miradouro da Graça – ook wel bekend als Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen. Deze miradouro bevindt zich naast een kerk met dezelfde naam.

Bij deze miradouro is een café met een panoramisch uitzicht met uitzicht op Castelo de São Jorge. Wil je samen met de locals genieten van het uitzicht? Ga dan naar dit uitkijkpunt.

Meer over Miradouro de Graça »

Miradouro da Nossa Senhora do Monte

Miradouro nossa slotjes
Miradouro da Nossa Senhora do Monte betekent ‘onze dame op de berg’.

Miradouro da Nossa Senhora do Monte is het hoogste uitkijkpunt van de stad. De miradouro is populair bij verliefde stelletjes, wat je kan zien aan de vele liefdesslotjes aan de hekken en natuurlijk de verliefde stelletjes die je hier tegen zult komen.

Meer over Miradouro da Nossa Senhora do Monte »

Miradouro de São Pedro de Alcântara

Miradouro de São Pedro de Alcântara ligt direct naast de halte van Ascendor da Glória in de wijk Bairro Alto.
Vanaf deze miradouro heb je een panoramisch uitzicht over de Baixa – de benedenstad van Lissabon – met daarbij Castelo de São Jorge op de achtergrond.
Miradouro de São Pedro de Alcântara biedt ook een goed uitzicht op de noordkant van de stad – richting Marquês de Pombal.

Meer over Miradouro de São Pedro de Alcântara »

Miradouro de Santa Luzia

Miradouro de Santa Luzia biedt een mooi uitzicht op de oude wijk Alfama. Het uitzicht wordt gekenmerkt door de oude huizen met rode dakpannen aan de Taag. Maar ook de Taag zelf en de overkant van deze rivier zijn een adembenemend onderdeel van je uitzicht hier.

Miradouro de Santa Luzia is prachtig betegeld met mooie azulejos. Op de stenen tableaus aan de rand is het oude Lissabon afgebeeld.

Meer over Miradouro de Santa Luzia »

Miradouro das Portas do Sol

Miradouro Sol

Vlakbij Miradouro de Santa Luzia in de wijk Alfama ligt Miradouro das Portas do Sol dat “poorten van de zon” betekent. Er is een quiosque bij dit uitkijkpunt waar je kan genieten van het mooie uitzicht over de Taag.

Meer over Miradouro das Portas do Sol »

Miradouro de Santa Catarina

Miradouro Santa Caterina uitzicht taag

Vanaf Ascensor da Bica is Miradouro de Santa Catarina ongeveer 10 minuten lopen. Overdag is het niet de meest spectaculaire miradouro, maar ‘s avonds tijdens zonsondergang komen hier Lisboetas genieten van live muziek en de zon die langzaam achter de huizen in de Taag zakt.

Meer over Miradouro de Santa Catarina »

Miradouro do Castelo de São Jorge

Miradouro Castelo de São Jorge is een echte aanrader om te gaan bezichtigen tijdens jouw citytrip in Lissabon, want naast het bezichtigen van het kasteel is het uitzicht hier ook prachtig. Op de dikke kasteelmuren kun je zitten om weg te dromen terwijl je uitkijkt over de stad.

Meer over Castelo de São Jorge »

Elevador Santa Justa

Elevador Santa Justa vanaf rua carmo

Ga je met de Elevador Santa Justa vanaf de Baixa omhoog naar Bairro Alto, loop dan niet gelijk de brug over richting Convento do Carmo. Neem de moeite om de smalle kronkeltrap naar boven te nemen en steek boven de stad uit. Het uitzicht is fantastisch, vergeet je camera niet mee te nemen!

Meer over Elevador Santa Justa »

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..