Miradouro de Santa Luzia

Wil je romantiek, ga dan naar Miradouro de Santa Luzia. Dit mooie uitzichtpunt naast een kerkje, dat ook Santa Luzia heet, geeft een mooi uitzicht over het oudste deel van de stad, Alfama en de Taag.

Miradouro Luzia kerk

Ik ga graag naar dit uitkijkpunt toe. Want ook al is de miradouro gelegen aan een redelijke drukke weg en wordt het overdag overspoeld door toeristen, je kunt heerlijk wegdromen met het mooie uitzicht.

De sfeer die Miradouro de Santa Luzia uitstraalt vind ik heel prettig. Van het kleine zwembadje, waar je heerlijk aan kan zitten om te genieten van de zonnestralen die reflecteren in het water, tot aan de reusachtige bougainvillea die de sfeer compleet maakt.

Het verhaal van Lissabon op een tegeltje

Er zijn veel Azulejos (tegeltjes) te vinden bij Miradouro de Santa Luzia. De grote afbeeldingen vertellen het verhaal van Castelo Sao Jorge, die wordt heroverd op de Moren. Op de andere afbeelding staat Praca do Comercio van voor de verwoestende aardbeving van 1755 afgebeeld.

Waar vindt je Miradouro de Santa Luzia

Miradouro de Santa Luzia vind je op weg naar een aantal bezienswaardigheden in Alfama, zoals Castelo Sao Jorge of op je weg terug naar de Baixa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *