Miradouro de Santa Luzia – romantisch uitzicht

Wil je romantiek, ga dan naar Miradouro de Santa Luzia. Dit mooie uitkijkpunt ligt naast de gelijknamige kerkje: Santa Luzia. Het uitzicht van deze miradouro bestrijkt het oudste deel van de stad, Alfama en de Taag.


Ook al is deze miradouro gelegen aan een drukke weg richting Castelo de São Jorge en wordt het overdag overspoeld met toeristen, wij komen heel graag op deze plek.

De sfeer bij Miradouro de Santa Luzia vind ik heel prettig. De sfeer is relaxt, ondanks dat het druk kan zijn met auto’s, de tram, toeristen en locals.

Miradouro Santa Luzia banken
Deze miradouro heeft iets gemoedelijks, met de bankjes met azulejos (Portugese tegeltjes),

Miradouro Luzia kerk
het zwembad, de kerk en de enomrme bougainvillea.

Het zwembad – waar je heerlijk aan kan zitten om te genieten van de zonnestralen die reflecteren in het water – en de reusachtige bougainvillea maken de sfeer compleet. Je kunt heerlijk wegdromen met het mooie uitzicht.

Het verhaal van Lissabon op een tegeltje

Er zijn veel azulejos te vinden bij Miradouro de Santa Luzia. De grote afbeeldingen vertellen het verhaal van Castelo São Jorge dat wordt heroverd op de Moren.

Miradouro Santa Luzia azuljos

Ook is er een afbeelding waarop Praça do Comércio van voor de verwoestende aardbeving van 1755 staat afgebeeld.

Restaurant de Santa Luzia

Bij de miradouro is ook een restaurant, helaas bieden de zitplekken geen uitzicht over de stad. Bij het restaurant vind je veel toeristen, maar het is wel een fijne plek om een drankje te nuttigen.

Meer over onze favoriete miradouros >>

Waar vind je Miradouro de Santa Luzia

Miradouro de Santa Luzia vind je op weg naar een aantal bezienswaardigheden in Alfama, zoals Castelo de São Jorge of op je weg terug naar de Baixa.

Adres: Largo Santa Luzia
Openingstijden: vrij toegankelijk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..