Avenida da Liberdade – avenue van de vrijheid

Avenida da Liberdade (Avenue van de vrijheid) is een belangrijke straat in Lissabon. Het verbindt Praça dos Restauradores met Marquês de Pombal.

Avenida Liberdade met groen

De avenida is een sjieke winkelstraat met winkels zoals Prada, Armani, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en nog veel meer luxe boetieks. Er zijn veel hotels te vinden aan de avenue, vooral de 4/5 sterren hotels. Aan het einde (na Marquês de Pombal) ligt Parque Eduardo VII.

Bewogen verleden

Vertaald betekend de naam: Avenue van de vrijheid. Maar in het verleden was deze avenue niet toegankelijk voor iedereen. Na de aardbeving van 1755 werd er een wandelpromenade aangelegd versierd met fonteinen en standbeelden.

Avenida Liberdade fontein

Het werd in het verleden Passeio Público genoemd, openbare promenade. Echter was de promenade alleen toegankelijk voor aristocraten met aanzien. Een hoge muur zorgde ervoor dat het gewone volk niet op de promenade kon komen. Met de afbraak van de muur werd de naam omgedoopt tot Avenida da Liberdade.

Mozaïke op de straat

Avenida Liberdade straat en weg
Ook de Avenida da Liverdade heeft prachtige calçada op de straat liggen met verschillende patronen. Vergeet dus niet om naar beneden te kijken!

Fonteinen en terras

Ook al denk je het niet snel over een drukke weg wat ook nog een winkelstraat is, maar je kan hier ook op verschillende terassen genieten van de koelte in de zomer.

Avenida Liberdade vijver
De avenida heeft grote bomen staan, waaronder het prima vertroeven is – ook de vijvers aan beide kanten van de weg zorgen voor verkoeling.

Waar vind je Avenida da Liberdade

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..