Parque Eduardo VII – park met uitzicht

Parque Eduardo VII is niet het meest spectaculaire park van Lissabon, maar het uitzicht dat het park biedt maakt dat het de moeite waard is om hier naartoe te gaan. Het park is namelijk gelegen op een helling en biedt een mooi uitzicht over Baixa en de Taag, bij helder weer kun je erg ver kijken.

Parque Eduardo - perken

Het park is goed onderhouden en heeft veel groen en bankjes om op te zitten. Eenmaal in het park ben je op loopafstand van El Corte Ingles, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken voor een shop-stop.
Parque Eduardo - uitzicht Taag

Serres in het park

In het grootste park van Lissabon is Estufa Fria de grootste trekpleister. Dit is een serretuin in de westelijke hoek van het park. Er zijn in totaal drie grote serres: Estufa Fria, een niet verwarmde serre, Estufa Quente, een broeikas met tropische planten en Estufa Doce, de kleinste van de drie met voornamelijk cactussen en vetplanten.

Parque Eduardo - voetpad

Wil je met je kinderen de drukte van de stad ontsnappen, dan is het park een goede optie. Naast dat ze de helling op en af kunnen rennen is er ook een speeltuin. Bij de speeltuin zijn er een paar picknicktafels.
Parque Eduardo - uitzicht Taag

Meer over onze favoriete parken


Hoe kom je bij Parque Eduardo VII

Vanaf het centrum kan je vanaf Rossio naar Restauradores tot het einde van Avenida da Liberdade dat grenst aan Marquês de Pombal, daar ligt Parque Eduardo VII.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..