Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases

Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases is zeker één van onze favoriete parken in Lissabon. Je reist hiervoor met te metro een stukje buiten het centrum, naar de wijk Lumiar. We komen hier regelmatig met onze Portugese vrienden om een rondje door het park te lopen.

Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases, Lissabon

Na Parque Florestal de Monsanto e ao Parque da Bela Vista is dit het grootste park van Lissabon.

2 Quintas worden 1 park

De naam van het park geeft aan dat hier vroeger twee grote quintas (quinta is een lastig woord om te vertalen, maar het is vergelijkbaar met het Franse château of landhuis) gestaan genaamd: Conchas en Lilases.

De quintas zijn in de 16de eeuw gebouwd en werden altijd bewoond door welvarende Portugezen die in koffie handelden. Sinds 1966 zijn de quintas in beheer van de stad Lissabon. Lange tijd werd er niets met de quintas en het stuk grond gedaan. In 2005 werden de quintas geopend voor het publiek en werd het park aangelegd.Veel te doen

Quinta das Conchas beslaat het grootste deel van het park. Hier vind je de cafés, een restaurant, een circuit voor de sportievelingen inclusief fitnessapparaten om oefeningen op te doen. Aan de noordkant vind je Quinta dos Lilases bestaande uit het koloniale herenhuis.

Speeltuin Quinta das Conchas, Lumiar, LIssabon

Speeltuin

Kom je met kinderen naar Lissabon, dan is dit park zeker de moeite waard om heen te gaan. Er zijn glijbanen maar ook 2 verschillende speeltuinen: voor kinderen t/m 4 en een speeltuin voor kinderen vanaf 5 jaar.

Er is een kleine openluchtbibliotheek hier, die deel uitmaakt van het gratis Amerikaanse boek uitwisselingsnetwerk Little Free Library.

Little Free Library in een park in Lissabon

Het park ligt dus buiten het centrum. Het is niet op loopafstand maar met de metro ben je binnen 20 minuten vanaf Rossio in het park. Het park is zeker de moeite waard als je met je kinderen aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

Hoe kom je bij Quintas das Conchas e Lilases

Adres: Alameda Linhas de Torres, Lisboa, Portugal
Metro: Neem de gele metrolijn richting Odivelas (vanaf Rossio is het 1x overstappen) en stap bij halte Quinta das Conchas uit. Vanaf hier is het nog 4 minuten lopen.
Openingstijden: 6:00 – 01:00 uur, toegang is gratis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..