Jardim do Campo Grande – de grote groene ruimte in het centrum

Wanneer je een plattegrond van Lissabon bekijkt, zie je een rechthoekige groenstrook ten noorden van het centrum, net onder de ringweg. Dit is het park Jardim do Campo GrandeJardim Campo Grande - wandelpad

Het lijkt een ongewone plek voor zo een bij locals geliefd park, maar bedenk dat dit het grootste park in het centrum van Lissabon. Het park is 11 voetbalvelden groot, met een omtrek van 2,7 kilometer.

Passeio Público

Jardim do Campo Grande is gelegen in de deelgemeente Campo Grande. In de 16de eeuw was het park een Passeio Público (vertaald: openbare promenade) en werd het park een tuin genoemd: Campo de Alvalade.

In het begin toen Campo de Alvalade werd aangelegd, was deze geïnspireerd door de klassieke romantische promenade uit de 19e eeuw. Hier zijn in 1816 de eerste paardenrennen gehouden en daarvan zijn in de omgeving nog sporen te zien in de vorm van een hippodrome voor het concours hippique.
Jardim Campo Grande - mensen die zitten

Renovatie en een nieuwe naam

Het park is onlangs gerenoveerd en op 25 april 2018 is het zuidelijke deel geopend met de naam Mário Soares: een eerbetoon aan een voormalige president, vooral bekend om zijn politieke rol na de Anjerrevolutie van 1974, de de geboorte van de moderne Portugese democratie.

Jardim Campo Grande - mario soares

Mário Soares woonde hier in de buurt en stierf begin 2017.

Studenten en families

Het park ligt voor de universiteitscampus van Lissabon en het maakt dan niet uit op welke dag je in Campo Grande komt, er zijn altijd studenten te vinden. Zijn de studenten niet aan het studeren, lezen of chillen dan kan je ze ook betrappen op drankspelletjes in het park.
Jardim Campo Grande - park zitten
Maar niet alleen is het park geliefd bij studenten, het is ook zeer aangenaam voor families. Er zijn tal van dingen te doen hier, zoals picknicken in het gras, lunchen of dineren bij een van de restaurants.

Onze tip is dan ook om lekker mee te doen: drink een kopje koffie en eet een snack, huur een roeiboot, wandel met je honden in het hondenpark. Zoals de Lisboetas het park zelf omschrijven: er is entertainment en activiteiten die nooit eindigen.
Jardim Campo Grande - mensen die zitten
Door de mix van mensen en de verschillende activiteiten is het een van onze favoriete parken als wij willen chillen in Lissabon. Zeker weten dat jij in dit park ook tot rust kan komen en je kan opladen voor de volgende heuvel om te beklimmen.
Jardim Campo Grande - fietspad
Kom je met trek naar het park en heb je zin in een hotdog, op nog geen 10 minuten lopen vind je Frankie – de hotdog koning van Lissabon. Ook al ben je geen hotdog liefhebber, je vindt hier vast wel iets wat je lekker vindt.

Waar vind je Campo Grande

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..