Parken in Lissabon


Net als elke grote stad is ook Lissabon goed voorzien als het om parken gaat. Logisch ook, want Lissabon kan, zeker in de zomer, behoorlijk warm zijn! De meeste locals trekken er tijdens warme dagen dan ook op uit om in de grote, goed verzorgde parken wat verkoeling te zoeken of te picknicken.

Park Jardim da Estrela, Lissabon

Plan je route in Lissabon goed en zorg dat er altijd een stukje relaxen tussen zit in één van deze parken. Dit zijn onze favoriete plekjes.

Jardim da Estrela

De Jardim da Estrela is met recht een grote stadstuin van Lissabon. Relaxed en ontspannen zijn de juiste woorden om het park te omschrijven. Locals komen er om te picknicken of elkaar te ontmoeten, toeristen zie je er niet zoveel.

Meer over Jardim da Estrela.

Jardim de São Pedro de Alcântara

Grenzend aan miradouro de São Pedro de Alcântara kan je genieten van het mooie uitzicht over de Baixa met Castelo São Jorge op de achtergrond.

Park Jardim de São Pedro de Alcântara, LIssabon

Bij de hekken is het redelijk druk met mensen die strijden om de mooiste foto te kunnen maken. Maar als je iets doorloopt heb je veel rustige plekjes waar je kan zitten en genieten van het mooie uitzicht.

Adres: R. São Pedro de Alcântara, 1200-470 Lisboa, PortugalAdamastor

Dit park is eigenlijk ook een miradouro in de buurt Santa Catarina. Het is een populair plek bij locals. Het park is vernoemd naar de mythische reus uit de Griekse mythologie. Er staat ook een gigantisch beeld van Adamastor in het park. Hier verwijst Adamastor naar een gedicht van Luís de Camoēs en staat Adamastor centraal voor de krachten van de natuur die de Portugese zeevaarders tijdens hun ontdekkingsreizen moesten trotseren.

Adres: Miradouro de R. de Santa Catarina, 401 401, 1200, R. de Santa Catarina, 1200 Lisboa

Quintas das Conchas e Lilases

Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases, LIssabon
Dit is een heerlijk park om uit te rusten na een paar dagen door de drukke binnenstad te hebben gelopen, maar ook ideaal als je kinderen mee hebt tijdens je stedentrip Lissabon. Het park ligt net buiten het centrum, in de wijk Lumiar, maar is prima met de metro te bereizen.

Meer over Quintas das Conchas e Lilases.

Jardim Boto Machado

Een klein maar relaxed stadspark, midden in Alfama. Wanneer je Alfama aan het ontdekken bent, is dit park ideaal om even uit te rusten. Waarom? Dat lees je hier.

Parque Eduardo VII

Wanneer je Avenida da Liberdade richting Marques Pombal afloopt kom je bij dit stadspark. Volgens ons het meest bijzonder, maar geeft wel een mooi uitzicht over de Taag. Benieuwd wat er nog meer te doen is, lees dat hier.