Parken in Lissabon

Net als elke grote stad is ook Lissabon goed voorzien als het om parken gaat. Logisch ook, want Lissabon kan, zeker in de zomer, behoorlijk warm zijn! De meeste locals trekken er tijdens warme dagen dan ook op uit om in de grote, goed verzorgde parken wat verkoeling te zoeken of te picknicken.

Park Jardim da Estrela, Lissabon

Plan je route in Lissabon goed en zorg dat er altijd een stukje relaxen tussen zit in één van deze parken. Dit zijn onze favoriete plekjes.

Jardim da Estrela

Kiosk in park Jardim da Estrela, Lissabon Jardim da Estrela is met recht een grote stadstuin van Lissabon. Relaxed en ontspannen zijn de juiste woorden om het park te omschrijven. Locals komen er om te picknicken of elkaar te ontmoeten, toeristen zie je er niet zoveel.

Meer over Jardim da Estrela »


Jardim de São Pedro de Alcântara

Park Jardim de São Pedro de Alcântara, LIssabon

Grenzend aan Miradouro de São Pedro de Alcântara kan je genieten van het mooie uitzicht over de Baixa met Castelo de São Jorge op de achtergrond.

Bij de hekken is het redelijk druk met mensen die de mooiste foto willen maken. Maar als je iets doorloopt heb je veel rustige plekjes waar je kan zitten en genieten van het mooie uitzicht.Adamastor

Miradouro Santa Catharina - Adamastor by night
Dit park –Adamastor– is eigenlijk ook een miradouro in de buurt Santa Catarina. Het is een populair plek bij locals. Het park is vernoemd naar de mythische reus uit de Griekse mythologie. Er staat ook een gigantisch beeld van Adamastor in het park.

Hier verwijst Adamastor naar een gedicht van Luís de Camoēs en staat Adamastor centraal voor de krachten van de natuur die de Portugese zeevaarders tijdens hun ontdekkingsreizen moesten trotseren.


Parque da Quintas das Conchas e Lilases

Parque da Quinta das Conchas e dos Lilases, LIssabon
Parque da Quintas das Conchas e Lilases is een heerlijk park om uit te rusten na een paar dagen door de drukke binnenstad te hebben gelopen, maar ook ideaal als je kinderen mee hebt tijdens je stedentrip Lissabon. Het park ligt net buiten het centrum, in de wijk Lumiar, maar is prima met de metro te bereizen.

Meer over Parque das Quintas das Conchas e Lilases »


Jardim Boto Machado

Park Jardim Botto Machado in Alfama, Lissabon
Jardim Boto Machado is een klein maar relaxed stadspark, midden in Alfama. Wanneer je Alfama aan het ontdekken bent, is dit park ideaal om even uit te rusten. Waarom?

Meer over Jardim Boto Machado »


Parque Eduardo VII

Parque Eduardo - perken
Wanneer je Avenida da Liberdade richting Marques Pombal afloopt kom je bij het stadspark Parque Eduardo VII. Volgens ons het meest bijzonder, maar geeft wel een mooi uitzicht over de Taag.

Meer over Parque Eduardo »


Jardim do Príncipe Real

Jardim Principe Real - stoelen
In één van onze favoriete wijken Príncipe Real ligt dit – bij locals zeer geliefd – park. Jardim do Príncipe Real is nog geen 10 minuten lopen van Miradouro de São Pedro de Alcântara.

Meer over Jardim do Principe Real »


Parken buiten Lissabon

Parque da Liberdade – Sintra

Parque Liberdade Sintra pad
Parque da Liberdade in Sintra is heerlijk om een middag in rond te wandelen. Er zijn veel kleine paadjes waar je kan klimmen en klauteren en ondertussen ook van de natuur genieten.

Meer over Parque da Liberdade in Sintra »


Parque Marechal Carmona – Cascais

Parque Marechal Carmona - zonneweiden en wc gebouw
Parque Marechal Carmona in Cascais is ingericht op kinderen tussen de 1 en 12 jaar, maar ook voor volwassenen is het heerlijk om hier te zijn.
Er is een grote zonnewende met strandstoelen en het park is relax om een boek te lezen of te genieten van de rust. Er is zoveel meer te zien in dit park.

Meer over Parque Marechal Carmona in Cascais »


Waar vind je de parken