Tap Room Hops & Drops – Craft beer bij de oceaan

Op een steenworp afstand van de Atlantische oceaan bij Praia das Maçãs vind je Tap Room Hops & Drops. Deze craft beer tapperij is onderdeel van de horecagelegenheden van het vrij jonge vakantieoord Aldeia da Praia, net buiten Praia das Maçãs.

Vakantiepark Aldeia da Praia

Het vakantiepark is geopend sinds 2018 en bestaat naast dit craft beer proeflokaal uit een camping, een wijnbar, een supermarkt, een hostel, een ijswinkel, een hamburger foodtruck en nog een paar voorzieningen, allemaal op loopafstand van het strand van Praia das Maçãs en Praia Grande.
Hops en drops aldeai da praia

Wisseltap: altijd iets lekkers

Hops & Drops is de eyecatcher van het park. De pub zit in de oude, wit geschilderde watertoren en is van dezelfde eigenaren als Brewpub HopSin en brouwerij MAG8 in Colares op 2 kilometer afstand, vader en dochter Sérgio en Marta Pardal. Dat zie je ook aan de selectie van bieren die ze op de 8 verschillende taps bij Hops & Drops hebben: het zijn bijna allemaal lokale craft beers en er zit meestal wel eentje van MAG8 tussen.

Het concept is verder simpel: zodra één van de acht fusten leeg is dan koppelen ze een nieuwe aan. En nee, dat is doorgaans niet hetzelfde biertje als wat er daarvoor op zat. Bij Hops & Drops proberen ze elke keer een nieuw biertje voor de mensen te tappen. Wel houden ze zich voor zover dat gaat aan de soorten. Is de IPA op? Dan sluiten ze een nieuwe IPA van van een andere brouwerij aan.

Ook iets voor je vakantieadres

Overigens werd ons verteld dat ze sommige bieren wél continu proberen te schenken. De MAG8 Seteais New England IPA bijvoorbeeld, dat is zo’n gewild biertje dat ze ‘m bijna altijd op voorraad hebben. En terecht, want wij vinden dit één van de beste NEIPA’s die we ooit proefden!

Hops en drops tap

Hops & Drops onderscheidt zich enigszins van HopSin omdat je er ook buitenlands bier op fles kunt krijgen. Toen wij er voor het laatst waren stond er een aantal flesjes Duvel, La Chouffe en Erdinger op de plank om mee te nemen voor thuis. Bij HopSin kun je enkel MAG8 biertjes krijgen om mee te nemen.

Locals en toeristen

We vroegen hoe de zaken gaan. Want laten we eerlijk zijn: Portugal staat nou niet meteen bekend als beroemd bierland, en zeker niet als het om lokaal craft beer gaat. Hops & Drops profileert zich heel erg als plek waar je juist dat kunt proeven en beleven. Werkt dat een beetje hier?

Gelukkig lijken de zaken vrij goed te gaan. Hops & Drops profiteert natuurlijk van de gunstige ligging vlakbij zee, bij Praia das Maçãs en Praia Grande, en Lissabon is nooit verder dan 45 minuten met de auto. Dus er zijn in het hoogseizoen altijd wel toeristen die hier een biertje komen drinken. Dat zijn dan zowel passanten als mensen die verblijven op het park Aldeia dA Praia.
hops n drops - watertoren
Een slimme manier om mensen naar de tent te trekken is live muziek. Bijna elke week speelt er wel een bandje op het dek naast de taproom, waar normaal het terras is. Er komen dan niet alleen surfers en zonaanbidders, mensen uit de hele omgeving pakken dan bij Hops & Drops een biertje mee.

De missie: Portugees craft beer promoten

Het wordt ons duidelijk dat de missie van zowel Hops & Drops als HopSin is om lokale Portugese craft bieren meer onder de aandacht te brengen. In dit traditionele wijnland is dat best lastig, maar als we zien en proeven wat er in de directe omgeving van Lissabon aan bier gebrouwen wordt dan kunnen we niet anders concluderen dan dat de lokale craft beer scene hier een gouden toekomst tegemoet gaat!

Waar vind je Hops & Drops?

Adres: Avenida do Atlântico S/N Antiga Colonia de Ferias da CP, Colares
Openingstijden: dagelijk 15:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..