Quinta da Regaleira – Indiana Jones in een sprookje

De plek waar Indiana Jones en een sprookje elkaar ontmoeten. In andere berichten over Sintra lees je dat het lijkt als of je je in een sprookje bevindt; door de bossen, de kastelen en paleizen en de romantische sfeer die er over Sintra hangt. Wil je deze beleving combineren met avontuur, dan reis je zeker weten af naar Quinta da Regaleira!

Van oorsprong is het een woonhuis van een Braziliaanse handelaar (Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes) en werd gebouwd om zijn rijkdom te laten zien. Naast het dramatische ogende quinta (huis) heeft het landgoed een indrukwekkende en mysterieuze tuin. De tuin is echt fantastisch, je kan hier uren rondlopen en afdwalen, op zoek naar verborgen paden, grotten en tunnels. Er zijn veel fonteinen en vijvers die je over de stenen in de vijver kan oversteken.

De tuin

Nou ja, “tuin”, zeg maar gerust park! Er zijn flink wat hoogtepunten die je tegenkomt in de tuin – eigenlijk is de tuin één groot hoogtepunt. Op elk niveau in de tuin zijn onderaardse gangen aangesloten die via een labyrint van gangen lopen naar andere verborgen plaatsen en ingangen op het landgoed.

Quinta da Regaleira - grot

Poço Iniciático – de wenteltrap naar de waterput, of “Initiatieput”. Eigenlijk is dit geen echte waterput, hij werd aangelegd voor ceremoniële doeleinden. In meer dan 100 treden (negen verdiepingen, 27 meter) daal je af naar de bodem van waar je verschillende ondergrondse gangen kan nemen die verbonden zijn met andere plekken in op het landgoed.

De treden zijn vaak wat vochtig en er zit mos op de muur, wat deze klim of daling in de waterput nog mysterieuzer maakt. Vergeet vooral niet om een foto te maken van de put, zowel vanaf boven bij de rand van de waterput naar beneden en vanaf beneden in de put naar boven.

Quinta da Regaleira, Initiatieput

Capela da Santíssima Trindade, de kapel die vlakbij het huis staat. Net voor de kapel ligt een fel rood Tempelierskruis van mozaïek, waardoor de witte muren van de kapel nog witter worden. In de kapel is een trap dat naar een crypte leidt.

Portal of the guardians – een soort van defensiemuur midden in de tuin. Het is absoluut de moeite waard om op de torens te klimmen en van het uitzicht te genieten. Het biedt ook toegang tot de ondergrondse putten.
Quinta da Regaleira - toren
Largo Cascate is een meer nabij een waterval. Het leuke aan het meer is dat er stenen inliggen. Let goed op, die stenen liggen niet allemaal vast!

Voordat je gaat:

Wanneer je Quinta da Regaleira gaat bezoeken, neem dan vooral de tijd om de tuin te ontdekken. Begin je bezoek met het bezichtigen van het huis en start daarna met de spectaculaire tuin te ontdekken.

Om de tuinen te bezoeken kan je er voor kiezen om een gids te nemen, deze gids kan je alle kleine details vertellen over de tuin. Maar ook zonder gids is de tuin één grote ontdekkingsreis! Wij hebben geen gebruik gemaakt van een gids, zodat wij vrij waren om alle verborgen paden zelf te ontdekken.
Quinta da Regaleira - vijver
Mocht je een dagje Sintra plannen en ook Quinta da Regaleira gaat bezoeken houd er dan rekening mee dat je zo 3 tot 3.5 uur bezig bent met Quinta da Regaleira. Zoals ik eerder tipte: er is zoveel te zien in en rondom Sintra dat een dagtripje eigenlijk niet haalbaar is. Wees verstandig en boek voor 1-2 nachten een hotel in of nabij Sintra.

Geschikt voor kinderen?

De quinta is zeker geschikt om met kinderen te bezoeken. Heb je een kind dat nog in de buggy zit en/of niet zo goed kan lopen, zorg dan dat je een draagzak of kinderdrager bij je hebt om makkelijk uit de voeten te kunnen. Heb je dat niet bij je dan kun je natuurlijk wel in de tuin rondlopen, maar het ontdekken van de ondergrondse paden en vele torentjes wordt een uitdaging – lees: dat is bijna niet te doen. Je bent dan meer tijd bezig om te sjouwen en de buggy de steile heuvels op te krijgen dan echt te genieten van de tuin.

Hoe kom je bij Quinta da Regaleira

Adres: Rua Barbosa do Bocage 5, Sintra
Openingstijden: elke dag 09:30 – 19:00 uur

Auto: neem je de A37 (vanuit Lissabon), richting Sintra. De snelste manier is om te navigeren naar Sintra Centrum. Parkeergelegenheid nabij Quinta da Regaleira is er niet. Het is verstandig om de auto in het centrum van Sintra te parkeren en het laatste stukje te lopen.

Trein: Vanuit station Rossio in Lissabon neem je de trein richting Sintra. Vanaf het station in Sintra kan je bus 434 nemen om diverse bezienswaardigheden in National Parques de Sintra te bezoeken. Quinta da Regaleira ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het historische centrum.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..