Pastelaria Gregório – de beste pastelaria in Sintra

Dit is één van de oudste en meest traditionele pastelarias in Sintra. Pastelaria Gregório is precies zoals een traditioneel Portugees theehuis eruit hoort te zien.
Pastelaria Gregorio terras
Het is een klein café met geschiedenis, het behoort nog steeds tot dezelfde familie als in de tijd dat Pastelaria Gregório is opgericht.

De beste Queijadas

Move over Piriquita! Deze bakkerij staat vooral bij toeristen bekend als de beste bakkerij van Sintra. Maar sinds wij van onze vriendin Isabel de tip kregen dat niet Piriquita maar Pastelaria Gregório de allerbeste queijadas heeft, zijn we daar niet meer weg te houden.

Piriquita is zeker geen slechte bakker, maar krijg je de kans ga dan vooral langs Pastelaria Gregório.
De queijadas zijn geweldig, of nog beter, ze zijn overheerlijk.

Pastelaria Gregorio koekjes

De queijadas worden onder de pastelaria, in de fabriek Fabrica de Queijadas – Recordação de Sintra gemaakt.

Familiebedrijf

Pastelaria Gregório en Fábrica de Queijadas zijn in bezit van dezelfde familie. Toen de zoon van de oprichter overleed liet hij de pastelaria na aan zijn oudste zoon, terwijl de jongste zoon de fabriek erfde.

Pastelaria Gregorio - toonbank
Nog altijd werken ze samen, de queijadas worden in de fabriek gemaakt. De queijadas die je in de pastelaria koopt of in de fabriek zijn hetzelfde. Dat geldt trouwens voor al het lekkers wat zij in de pastelaria verkopen.

De Fábrica de Queijadas is open voor publiek. Heb je de tijd, dan zeker doen!

Fijne plek – lekkere zoet

Kom je in het weekend, reken dan op veel locals in de pastelaria. Maar hoe druk het ook is, het personeel is super vriendelijk. Hun Engels is niet heel goed, maar ze willen je wel graag helpen. Ze zijn zeker niet opdringerig en willen je graag vertellen wat voor lekkere zoetigheid ze maken en verkopen.

Pastelaria Gregorio binnen
De pastelaria is geliefd en bekend bij de locals. Onze tip is: koop Salame de Chocolate. Dit is de beste die wij ooit hebben gegeten (en geloof me, we hebben kilo’s in al die jaren weggegeten). De laatste keer dat we er waren moesten we er eventjes op wachten omdat de salame nog in de maak was. Stel je voor: we aten daarna superverse salame de chocolate! Hemels!

Niet alleen zoetigheid

Het is niet dat de pastelaria alleen maar zoetigheid heeft, ook al staan ze hier wel om bekend. Ze verkopen ook toast en diverse broodjes.

Het is dus ook een leuke plek om een snelle lunch te nuttigen.

Waar vind je Pastelaria Gregório

Pastelaria Gregório is niet meer dan 10 minuten lopen vanaf het treinstation van Sintra.
Adres: Av. Dom Francisco de Almeida 35, Sintra
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 08:00 – 19:00 uur | maandag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..