Parques de Sintra – weldaad aan monumenten

Parques de Sintra is de verzamelnaam voor alle bezienswaardigheden in en rond Sintra en Monte de Lua. Parques de Sintra bestaat uit een stichting die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de natuurlijke en culturele waarden van de omgeving van Sintra en Queluz.

Palácio National da Pena in Parques de Sintra

De stichting krijgt geen subsidie vanuit de overheid maar halen hun inkomsten uit ticketverkoop, museawinkels, eetgelegenheden bij de bezienswaardigheden, evenementen en natuurlijk donaties.

Nieuwe stichting

De stichting bestaat ‘pas’ sinds 2000. Tot die tijd waren de meeste bezienswaardigheden eigendom van de gemeente of de Portugese Staat. In deze tijd werd er veelal geen onderhoud gedaan. Enkele bezienswaardigheden zagen er verpauperd uit en zeker niet aantrekkelijk om er als toerist deze te bezoeken. Met de opkomst van het toerisme naar Portugal heeft het gebied rond Sintra veel geprofiteerd. Geef de toeristen eens ongelijk om hier niet heen te gaan!

Tickets online kopen – vermijd de rij

Via getyourguide.com kan je op een eenvoudige manier je online tickets kopen voor diverse bezienswaardigheden in Parques de Sintra. Je boekingen kunnen op een desktop, laptop, tablet of mobiel gemaakt. Het makkelijkste is op jouw mobiel, dan heb je de tickets gelijk bij je als je een van onderstaande bezienswaardigheden gaat bezichtigen:

Skip the line tickets voor:
Castelo dos Mouros: koop de tickets hier.

Palácio National e Jardins de Queluz: koop de tickets hier.

Palácio Nacional da Pena: koop de tickets hier.

Parque e Palácio de Monserrate: koop de tickets hier.

Palácio Nacional de Sintra: koop de tickets hier.

Quinta da Regaleira: koop de tickets hier.

Een groot voordeel om op bovenstaande manier je ticket te kopen is dat je ook de rijen kan vermijden. Na 10:30 uur hebben bijna alle bezienswaardigheden dikke rijen staan, jij kan direct doorlopen naar de ingang.

Het kan zijn dat een voorrangs tickets van een bezienswaardigheid niet via getyourguide.com te koop zijn, kijk dan op de website van Parques de Sintra voor (combi)tickets. De tickets kan je dan middels een PDF downloaden op je telefoon. Je hebt dus helemaal geen papier meer nodig. Handig!

Dagje Sintra – maximaal 3 bezienswaardigheden

We raden je aan om maximaal 3 bezienswaardigheden op een dag te plannen als je vroeg start. Zeer gunstig is dat als je toch niet aan alle bezienswaardigheden toe komt dan kan je een volgende dag terugkomen. De tickets zijn na aankoop 3 maanden geldig.

Houd jij van wandelen? Parkeer je auto op een centraal punt (in het centrum van Sintra of bij het Palacio) en wandel van paleis naar paleis. Het is op loopafstand en het staat goed aangegeven hoe lang en welke kant je op loopt.

Bezienswaardigheden in Sintra

Hieronder onze favoriete bezienswaardigheden in Sintra.


Castelo dos Mouros

Uitzicht vanaf Castelo dos Mouros bij Sintra

Bovenop de heuvels van Serre de Sintra ligt de ruïne van Castelo dos Mouros. Trek je wandelschoenen aan en loop langs de 450 meter vestingmuur die een panoramisch uitzicht biedt.

Meer over Castelo dos Mouros »


Palácio National e Jardins de Queluz

Palacio Nacional de Queluz in Lissabon
Tussen Sintra en Lissabon ligt de plaats Queluz. Hier ligt Palácio National e Jardins de Queluz en is in de 18de eeuw gebouwd in opdracht voor de koninklijke familie. Niet alleen is het paleis erg mooi, maar een bezoek voor (alleen) de tuinen is ook de moeite waard.

Meer over Palácio National e Jardins de Queluz »


Palácio Nacional da Pena

Palácio da Pena, Sintra

Palácio Nacional da Pena, het sprookjespaleis van Sintra, is verreweg het mooiste paleis van Sintra. Door de verschillende 19de eeuwse bouwstijlen en de felle kleuren is het een opvallende bezienswaardigheid op de berg Monte da Pena in Sintra. Een bezoek aan het paleis is zeker de moeite waard als je naar Sintra gaat.

Meer over Palácio Nacional da Pena »


Convento dos Cupuchos

Convento dos Capuchos klooster, Sintra
Dit oude klooster, Convento dos Cupuchos, ligt middenin de Pena en is een schril contrast met al het pracht en praal dat je bij andere bezienswaardigheden tegenkomt. Het is een Franciscaner klooster waar acht monniken woonden.

Meer over Convento dos Cupuchos »


Parque e Palácio de Monserrate

Palácio de Monserrate, Sintra

Sinds 2010 is Parque e Palácio de Monserrate weer geopend voor het publiek. Met de Arabische sfeer lijkt het net alsof je in duizend-en-één-nachten rondloopt om vervolgens een bezoek te brengen aan de tuin. Dit paleis is nog niet ontdekt door de toeristen.

Meer over Parque e Palácio de Monserrate »


Palácio Nacional de Sintra

Palácio Nacional de Sintra
Palácio Nacional de Sintra ligt in het historisch centrum van de stad. Het paleis geeft je niet de indruk dat het om een paleis gaat.

Meer over Palacio Nacional de Sintra »


Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira van dichtbij, Sintra
Quinta da Regaleira is waar Indiana Jones en een sprookje elkaar ontmoeten. In eerdere berichten over Sintra schrijf ik dat het lijkt alsof je je in een sprookje: door de bossen, kastelen en de romantische sfeer die er over Sintra hangt. Wil je deze beleving combineren met avontuur ga dan naar Quinta da Regaleira.

Meer over Quinta da Regaleira »


Chalet e Jardim da Condessa d’Edla

Chalet e Jardim da Condessa d’Edla lijkt op de bekende houten chalets uit de Alpen. Het is heel grappig om een soortgelijk gebouw midden in het bos van Sintra te zien staan. Het chalet is bijna helemaal gemaakt van hout en kurk. Het chalet is bedoeld als liefdesnestje van Koning Ferdinand en operazangeres Elise Hensler. Eind 19de eeuw heeft hij het laten bouwen. Vergeet niet om ook rond te lopen in de tuinen, heb je zin in een wandeling loop dan richting het paleis. Vanaf hier kun je vele kanten op. Lees hier meer: http://www.parquesdesintra.pt/en/parks-and-monuments/chalet-and-garden-of-the-countess-of-edla/

Hoe kom je bij Parques de Sintra

Auto: neem je de IC19 (vanuit Lissabon), IC30 (vanuit Mafra).
Trein: Vanuit Rossio neem je de trein richting Sintra. Vanaf het station in Sintra kan je bus 434 nemen om diverse bezienswaardigheden in Parques de Sintra te bezoeken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..