Parque Marechal Carmona – speeltijd in Cascais

Parque Marechal Carmona in Cascais is één van de kindvriendelijkste parken waar ik ooit ben geweest, het lijkt wel of alles hier is ingericht op kinderen.

Parque Marechal Carmona - ingang

Het park heeft een charmante maar tegelijkertijd ook een avontuurlijke uitstraling door de vele kippen en hanen die los rondlopen en de stenen bruggetjes en (smalle) paadjes die je door het hele park tegenkomt.

Zowel kinderen als ouders vermaken zich hier opperbest, want niet alleen zijn er veel faciliteiten voor kinderen, ook aan de ouders is gedacht.

Naast de bankjes bij de speeltuinen, staan er strandstoelen op de zonneweide waar je in kan genieten als je kind aan het spelen is in één van de speeltuinen.

Parque Marechal Carmona - zonneweiden

Speeltuinen

Parque Marechal Carmona heeft twee speeltuinen. Eén speeltuin is voor kinderen tussen de 1- 8 jaar, iets verderop is de speeltuin voor kinderen tussen de 3- 12 jaar.

Parque Marechal Carmona - kinderspeeltuin

De speeltuin voor kleinere kinderen heeft ook speeltoestellen voor deze leeftijdsgroep. Alle speeltoestellen zijn wat kleiner en de ondergrond van de speeltuin is van zand.

De speeltuin voor de oudere kinderen heeft meer uitdaging en als ondergrond rubberen tegels, wat goed uitkomt want er zijn veel toestellen om op te klimmen en klauteren.

Parque Marechal Carmona - grotere speeltuin

Vanaf de zonneweide kan je vanuit de strandstoel beide speeltuinen goed in de gaten houden.

Parque Marechal Carmona - zonneweiden en wc gebouw

Vijver, strand en picknick

De zonneweide en speeltuin zijn alleen al geweldig, maar het park heeft meer te bieden. Aan de oostkant van het park is er een vijver. Deze vijver wordt niet alleen bewoond door eendjes, ook schildpadden kom je hier veelvuldig tegen.

Parque Marechal Carmona - vijver en quiosk

Nabij de vijver is een café waar je een snack kan eten en wat kan drinken. Ook het café is ingericht op kinderen. Naast de hellingbaan voor mindervaliden en kinderwagens zijn er voldoende kinderstoelen beschikbaar.

Parque Marchal Carmon - strandje

Als je vanaf de zonneweide richting de haven loopt, dan vind je nabij Museu Condes de Castro Guimarães een schilderachtig klein strandje. Het strand is alleen te bereiken via Av. Rei Humberto II de Itália.

Parque Marechal Carmona - picknick

Voor Museu Condes de Castro Guimarães vind je onder de dennenbomen picknicktafels. Heerlijk om hier je zelf meegebrachte lunch op te eten.

Parque Marechal Carmona - kinderbibliotheek

Ook vind je in het park een bibliotheek voor ouderen en kinderen. Op zaterdag is er een biologische markt waar je overheerlijk fruit, jam, groenten en andere lekkernijen zult vinden.

Clube dos Cascalitos – kind & ouder speelplek

Op de zonneweiden naast de toiletten is een indoor kinderspeelplaats: lube dos Cascalitos. Deze plek is speciaal bedoeld zodat kinderen samen met hun ouders kunnen spelen. Dat is vooral ideaal als het weer niet zo mooi is. Er is van alles in deze indoorspeelplaats: keukentjes, boekjes (in het Portugees en Engels), spelletjes, blokken etc, etc.

Parque MArechal Carremona - Clube dos Cascalitos

De filosofie van Clube dos Cascalitos is dat ouders en kinderen met elkaar spelen, tijd samen doorbrengen is belangrijk. Er is wel toezicht, maar het is zeker niet de bedoeling dat de kinderen alleen achter gelaten worden.

Clube dos Cascalitos is voor kinderen tussen de 3-10 jaar en geopend van 09:00 – 17:00 uur (in de zomer tot 18:00 uur).

Sporten voor volwassenen

Wil je tijdens je vakantie aan je conditie werken, dat kan ook in dit park. Naast dat je rondjes kan rennen in het park zijn er ook sporttoestellen waar je armen, buik en benen kunt trainen. Dit trainingsveld vind je achter de vijver met het café.

Parque Marechal Carmona - fitness voor wolwassenen

Vooral tegen zonsondergang zie je steeds meer Portugezen die in dit park komen hardlopen.
Is het park te klein voor jou, maak je route dan langer om naar Boca do Inferno te joggen. De route langs de haven is (alleen heen) ongeveer anderhalve kilometer.

Dit park laat zien dat Cascais meer is dan een luxe vakantie badplaats.

Waar vind je Parque Marechal Carmona

Het park ligt in Cascais.
Bij het park is een grote parkeerplaats. Voor maximaal 8 euro kun je hier de hele dag staan.
Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum.

Openingstijden: 08:30 – 17:00 uur (winter) 08:30 – 18:00 (zomer)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..